Büyükçekmece'de Çakmakli Atatürk Sosyal Tesisinin Açilisi Yapildi

Büyükçekmece Belediyesi tarafindan yaptirilan Çakmakli Atatürk Sosyal Tesisinin açilisi yapildi. Törenle açilan tesise, mahalle sakinleri yogun ilgi gösterdi.

Büyükçekmece'de Çakmakli Atatürk Sosyal Tesisinin Açilisi Yapildi
Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün Çakmakli Mahallesi için projelendirdigi ve önümüzdeki dönem ilçenin 24 mahallesinde yapilmasi planlanan sosyal tesis, kütüphane, mahalle muhtarligi, spor tesisleri, çocuk oyun alanlari ve sosyal donati alanlarini içinde barindiriyor. Proje kapsaminda, deprem riski tasidigi için yikilan ve geçtigimiz aylarda temeli atilan caminin yerine de yenisi insa ediliyor.

Örnek proje 24 mahalleye yayilacak

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, sosyal tesisin örnek bir proje oldugunu ve önümüzdeki dönemde de her mahalleye ayni tesisin yapilacagini söyledi.

Törende ilk olarak Çakmakli Mahalle Muhtarligi binasi ve Atatürk büstünün açilis töreni yapildi. Ardindan da Atatürk Sosyal Tesisinin kurdelesi kesilerek mahalle halkinin hizmetine açildi. Açilis törenlerinin ardindan Baskan Akgün, Çakmakli Mahalle Muhtari Sercan Türker ve mahalle halkiyla birlikte tesisi gezdi. Açilis törenine belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari, sivil toplum kurulusu temsilcilerinin yani sira çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA