Biyik, 'Bölgesel Ve Sektörel Tesvik Talep Ediyoruz'

DÜZCE – Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Biyik TOBB istisare toplantisinda yaptigi konusmada “Bölgesel tesvik uygulamalarinin yani sira sektörel tesvik uygulamalarinin gelistirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Biyik, 'Bölgesel Ve Sektörel Tesvik Talep Ediyoruz'
DTSO Baskani Erdogan Biyik, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’in katilimiyla, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun ev sahipliginde gerçeklestirilen Oda-Borsa Yönetim Kurulu Baskanlari istisare toplantisina katildi.

Toplantida söz alan Erdogan Biyik, “Cari açigin kapatilmasi ancak üretim ve ihracatla mümkün olacaktir. Düzce’deki yatirimcilarimizdan aldigimiz geri dönüslere göre; bölgesel tesvik uygulamalarinin yani sira sektörel tesvik uygulamalarinin gelistirilmesini talep ediyoruz. Isgücünün fazla oldugu tekstil sektöründe SGK primi tesviklerinin yogun olmasi, enerji tüketimi yogun olan sektörlerde enerji destek ve muafiyetlerinin saglanmasinin faydali olacagini düsünüyoruz. Ayrica, ülke genelinde kalkinmada öncelikli bölgeler ve bölgesel tesvik uygulamasi dahilinde bulunan OSB’lerin bir üst kategoride yer almasi durumunun özellikle henüz gelismekte olan il durumunda olan Düzce için 5. bölge statüsüne getirilmesini talep ediyoruz. Düzce özelinde OSB’lerin disinda kalan fabrikalarimizin da ayni statüde degerlendirilmesinin ilin gelisimine katki saglayacagini düsünüyoruz. Bakanimiz kadin istihdamina önem verdiklerini belirttiler. Kadin istihdaminin yüksek oldugu isletmelere destek saglanmasinin kadin istihdamini arttiracagini düsünüyoruz. Ayrica tesvik içinde olmayan sektörler için daha önce uygulanmis olan AB Hibe Destekleri programlarinin yeniden baslatilmasinin üretim ve ihracat ciddi oranda katki saglayacagini düsünüyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA