Beylikdüzü'nde Ögretmen Fedai Altun Kapali Spor Salonu Ve Eda Erdem Atatürk'ün Kizlari Kütüphanesi Açildi

Beylikdüzü’nde Ögretmen Fedai Altun Kapali Spor Salonu’nun ve Eda Erdem Atatürk’ün Kizlari Spor Kütüphanesi’nin açilisi düzenlenen programla gerçeklestirildi. Programa, vatandaslar ve çocuklar yogun ilgi gösterdi.

Beylikdüzü’nde Ögretmen Fedai Altun Kapali Spor Salonu ve Eda Erdem Atatürk’ün Kizlari Spor Kütüphanesi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Tesisin içinde kurulan spor alaninda uzmanlik gerektiren kitaplarinda yer aldigi kütüphaneye Türk milli voleybolcu Eda Erdem’in ismi verildi.

Açilis programina Beylikdüzü Belediye Baskani Murat Çalik ve esi Zehra Çalik, Fedai Altun’un amcasi Halit Altun ve dayisi Nedim Saglam, spor salonun, kütüphanenin yapilmasinda destek olan insaat firmalarinin temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Baskan Murat Çalik, programda açilis konusmasi gerçeklestirdi. Konusmasinin ardindan spor salonu ve kütüphanenin kurdelesi kesildi. Programda Baskan Çalik, insaat firmalarinin temsilcilerine çiçek ve plaket hediye ettikten sonra Ögretmen Fedai Altun Kapali Spor Salonu ve Eda Erdem Atatürk’ün Kizlari Kütüphanesi’ni gezdi. Tesis, vatandaslarin ve çocuklarin ilgi odagi oldu.

“ Atatürk’ün kizlari, voleybolda bize çok büyük basarilar tattirdilar”

Programin ardindan tesisle ilgili sorulari cevaplayan Murat Çalik, “Öncelikle bugün açilisimizda bizi yalniz birakmayan Beylikdüzü’ndeki bütün komsularimiza yürekten tesekkür ediyorum. Tabi Fedai Altun’un da amcasi ve dayisi da aramizdaydi. Onlarin olmasi da çok özeldi bizim için. Fedai Altun bir beden egitimi ögretmeniydi. Tek hayali çocuklari egitmek aslinda çocuklara faydali olmakti ama atanmadigi için, atamasi yapilmadigi için insaatlarda çalismak zorunda kalan bir beden egitimi ögretmenimizdi. Insaatta çalisirken de trafoyu boyarken elektrik akimina kapilarak hayatini kaybeden bir evladimizdi. Biz o evladimizin ismini aslinda buraya verdik. Hem atanmamis, atanamayan ögretmenlerimize bir farkindalik olmasi için hem de Fedai Altun’a bu memleketin bir vefa borcu oldugunu düsünüyorum. Hem de Atatürk’ün kizlari, voleybolda bize çok büyük basarilar tattirdilar. Onlarin da ismiyle anilacak. Eda Erdem Atatürk’ün Kizlari Kütüphanesi’nin spor alaninda uzmanlik gerektiren kitaplarinda içerisinde yer aldigi bir etüt merkezi gibi de çalisabilecek kütüphaneyi de bu merkezin içerisinde yaptik” dedi.

“Aziz Sancar Bilim Sanat Merkezi’ni bu ay içerisinde bitirmis olacagiz”

Beylikdüzü’ne Mart ayi içerisinde Bilim Sanat Merkezi Müjdesi veren Baskan Mehmet Murat Çalik, “5 yil içerisinde aslinda 252 tane projeyi hayata geçirdik. Beylikdüzü’nde yasayan bütün komsularimiza, icraatlariyla konusan, icraat göstermeye gayret eden belediyecilik anlayisiyla bu hizmetleri sunduk. Gençlerimiz burada sporla ilgilenecekler. Istiyorum ki bu kentin topraklari yeni sporculari, sportif müsabakalarda basarili sporculari yetistirsin. Nasil bilim insanlarini yetistirsin deyip, Aziz Sancar Bilim Sanat Merkezi’ni ki onu da bu ay içerisinde bitirmis olacagiz” diye konustu.

“2019 - 2024 arasinda yaptiklarimiz fragman kalacak”

Gerçeklestirdikleri projelerle Beylikdüzü’nden tüm Türkiye’ye yerel yönetim felsefesi hediye edeceklerini ifade eden Çalik, “Burasi da aslinda bu kent için önemli degerlerden bir tanesi haline dönüstü. Çok güzel bir tesis oldu. Ismiyle özel bir tesise dönüstü. Burada Fedai Altun’un o güzel ruhunun bu topraklar üzerinde dolasacagini düsünüyorum. Bütün güzel degerleri Beylikdüzü’nde toplamak gibi bir niyetim var. Beylikdüzü’nün, 2024 2029 yillari arasinda herkese buradan söylemis olayim, biz bu serüveni neden takip etmedik demesinler. Beylikdüzü’nün 2024 2029 yillari arasinda yapacaklarimiz emin olun. 2019 2024 arasinda yaptiklarimiz fragman kalacak. Göreceksiniz asil perde 2024’ten sonra açiliyor. Birçok hizmetle Beylikdüzü’nü bulusturacagi ve ülkemize de bir yerel yönetim felsefesi hediye etmis olacagiz. Bizler bu dünyadan göçtügümüz zaman ayni Fedai Altun gibi çok güzel anilacagiz” seklinde konustu.

“Siyaset, evlatlarimizin daha güzel yarinlara hazirlanmasi için yapilir”

Siyaseti gençlerin hayalleri ve kadinlarin huzuru için yaptigini ifade eden Mehmet Murat Çalik, “Bizim hedefimiz, niyetimiz bu kentlere güzel bir yerel yönetim felsefesi birakmak. Belediyecilik anlayisini degistirmek. Siyasi reflekslerimizi degistirmek. Siyaset insanlarin mutlulugu için yapilir. Insanlari ayristirmak için yapilmaz. Insanlari kutuplastirmak için yapilmaz. Siyaset evlatlarimizin daha güzel yarinlara hazirlanmasi için yapilir. Gençlerimizin yurtdisinda degil de bu topraklarda hayal kursunlar diye yapilir. Kurduklari hayalleri gerçeklestirebilsinler diye yapilir. Ben siyaseti onun için yapiyorum. Gençlerimizin hayalleri için yapiyorum. Yine bu ülkede kadinlarin huzuru için siyaset yapmaya devam edecegim. Güzel bir tesisi açtik. Emegi geçen bütün çalisma arkadaslarima yürekten tesekkür ediyorum. Onlar olmasaydi bu 252 projeyi belki hayata geçirememis olabilirdim. Onlarin emeklerine saglik. Siyaseten bana inanan benimle yol yürüyen yol arkadaslarima yürekten tesekkür ediyorum. Beylikdüzü Ögretmen Fedai Altun Kapali Spor Salonumuz, Eda Erdem Atatürk’ün Kizlar Spor Kütüphanemiz Beylikdüzü ve komsu ilçelerimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA