Balikesir TCCD Emeklileri Dernek Baskanini Seçti

TCDD Balikesir Emekliler Dernegi yillik olagan genel kurulunu yapti. Dernek Baskanligina 4. kez Kutbi Çanak seçildi.

Balikesir TCCD Emeklileri Dernek Baskanini Seçti
TCDD Emekliler Derneginde yapilan olagan genel kurula katilan tüm üyelerin oylarini alarak yeniden seçilen Baskan Kutbi Çanak, seçim sonrasi üyelerine yönelik yaptigi konusmada su ifadelere yer verdi. "Bu seçimde bana karsi verdiginiz destek için tesekkür ederim. Dernek olarak emekliler için yapacagimiz çok fazla bir sey yok ama permi hakkimiz (ücretsiz bilet) için genel merkezle istisare halindeyiz. Bugün olagan genel kurulumuzu sereflendiren Genel Baskanimiz Orhan Altug, Baskan Yardimcimiz Ismail Çiftçi ve Yönetim Kurulu üyemiz Metin Aras’a tesekkür ediyorum. Tüm çalismalarimiz emekli arkadaslarimiza yönelik olacak" dedi.

Altug, "Çalisirken hakkimiz olan permi hakkini geri istiyoruz"

Kamu Yararina Çalisir TCDD Emeklileri ve Mensuplari Sosyal Yardim Dernegi Genel Baskani Orhan Altug’da yapigi açiklamada su ifadelere yer verdi. " Emekli memurlar olarak Türkiye genelinde zaman zaman protesto yürüyüsleri oluyor. TCDD emeklileri olarak gelen Genel Müdürümüzle görüsmeye gittiginizde çalisirken hakkimiz olan permi hakki için görüsüyoruz. Bizim özlük haklarimiz için dernek olarak yazismalarimiz da oldu. Ama simdiye kadar bir sonuç alamadik. Oysa Türkiye Hava Yollari’nda emekli olanlar bildigim kadariyla yilda dört kez pas aliyorlar. Yani ücretsiz bilet alabiliyorlar. Biz simdi bu sene toplu sözlesme yetkisine sahip demiryollarinda örgütlü sendika ve diger sendikalara ve toplu sözlesmelerde emeklilere de permi verilsin ve bunu sözlesmeye koyun diye söyledik ama ne yazik ki bir sonuç alamadik. Emekli oluyorsunuz TCDD’den, biz emeklilerine biraz sahip çiksin" seklinde konustu.

TCDD Balikesir Emekliler Dernegi yönetim kurulu; Dernek Baskani Kutbi Çanak, Yönetim Kurulu üyeleri: Mustafa Aslaner, Hulki Sayaç, Sehmistan Çetin ve Saban Sen’den olustu.
Kaynak: İHA