Alanya'da Kadin Muhtara Kadinlar Günü'nde Hakaret Ve Tehdit Iddiasi

Antalya’nin Alanya ilçesinde bir kadin muhtar, 8 Mart Kadinlar Günü’nde telefonla eski bir muhtar adayi tarafindan hakarete ugrayip tehdit edildigini iddia etti. Olayla ilgili suç duyurusunda bulundugunu ifade eden kadin muhtar, “Kimseden çekinmeyecegim, korkmayacagim. Kadinlar Günü’nde olmasi ayrica üzücüydü. Bir kadin olarak bu olayi kiniyorum dedi.

Alanya'da Kadin Muhtara Kadinlar Günü'nde Hakaret Ve Tehdit Iddiasi
Alanya Güller Pinari Mahallesi Muhtari Serap Negis iddiaya göre, 8 Mart Kadinlar Günü’nde önceki dönem bir muhtar adayi olan B.G. isimli sahis ile muhtarlikta oldugu anda telefonla tartismaya basladi.

B.G. isimli sahis, muhtar Serap Negis’e telefonda hakaretler ederek tehdit etti. Muhtar Negis, telefonu kapattiktan sonra olayin sokuyla polis merkezine giderek sikayette bulundu.

“Yakinlarindan duyduguma göre apartmanda brosürümü görmüs. O yüzden de çok sinirlenmis”

Olayla ilgili konusan muhtar Serap Negis, telefonla konustugu sahsin kendisine hakaretler ve küfürler ettigini söyledi.

Olayin ardindan polis merkezine giderek sahistan sikayetçi oldugunu belirten Negis, sahsin önceki dönem mahallede muhtar adayi olan birisinin oldugunu söyledi.

Sahsin, seçim çalismalari kapsaminda bir apartmanda kendisinin brosürünü görmesinden dolayi kendisine sinirlendigini ifade eden Negis, söyle konustu:

“Kadinlar Günü’nde aksam arkadaslarimla birlikte ofisteydik, çalisiyorduk. Bir telefon geldi. Bilinmeyen numara aradigi için bakiyoruz. ’Muhtar misin?’ dedi.

’Evet.’ dedim. ’Ofise geldim yoktun, niye yoktun? Seni yasatmayacagim. Kazandirmayacagim.’ Arkasindan ’Allah belani versin’ ile baslayip çesitli hakaretlerde ve küfürlerde bulundu. Ama kim oldugunu bilmedigim için bir sey deme sansim yoktu. Tesekkür ederim dedim kapattim. Ama kötü oldum Ister istemez korktum. Basima ne gelir, aksam saati ne yapilabilir diye düsündüm. Arkadasim da sahit oldugu için karakola giderek sikayetçi olduk. Daha sonra kendisinin benim mahallemde önceki seçimde aday olan bir sahis oldugunu ögrendik. Ona çok üzüldüm. Üzerinden 5 yil geçti. Ne geldi ne tanisti ne de bir ortamda karsilastigim birisiydi. Su anda bir akrabasinin aday olmasi ve kendi yakinin da aza olmasi kaynakli sinirlendigini düsünüyorum. Yakinlarindan duyduguma göre apartmanda brosürümü görmüs. O yüzden de çok sinirlenmis. Sinirlerime hakim olamadim, o yüzden diye cevap veriyormus.”

“Kimseden çekinmeyecegim, korkmayacagim”

Yasadigi olayin arkasinda duracagini ve süreci takip edecegini dile getiren Negis, Kadinlar Günü’nde böyle bir olayin yasanmasindan dolayi üzgün oldugunu söyleyerek, “Kendisinin bu konuda savciliga sevki yapildi. Bundan sonraki süreci takip edecegim. Her sekilde arkasinda duracagim. Çünkü bu beni kadin olarak yipratma ve yildirma çabasiydi. Ama yilmayacagiz, daha da çogalacagiz. Her alanda, her sahada biz de olacagiz. Kendisini kiniyorum. Bu mahallede yillardir yasayan bir insan olarak sahsina ait oldugunu düsünüyorum. Ailesini bu konuda tabii ki yargilamiyorum. Ama en azindan bir daha hiç kimseye yapmasin, yapamasin. Bu da ona ders olsun. Kimseden çekinmeyecegim, korkmayacagim. Kadinlar Gününde olmasi ayrica üzücüydü. Bir kadin olarak bu olayi kiniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA