60 Metrekarelik Serada Deneme Amaçli Çilek Eken Depremzede Çiftçi, Mahsul Almayi Basardi

Hatay’da deneme amaçli evinin bahçesine kurdugu 60 metrekarelik serada çilek üretmeyi basaran çiftçi Abdullah Yildirim, ilk hasadini yapti.

60 Metrekarelik Serada Deneme Amaçli Çilek Eken Depremzede Çiftçi, Mahsul Almayi Basardi
Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu Hatay’da yaralar sarilmaya devam ediyor. Türkiye’nin en bereketli topraklarindan olan Hatay’da çok sayida meyve ve sebze üretimi gerçeklesiyor. Bölgenin iliman iklimine uygun olarak üretilen çilek, Yayladagi ilçesinde oldukça ragbet görüyor. Yayladagi ilçesi Bezge Mahallesi’nde yasayan Abdullah Yildirim, evinin bahçesine kurdugu 60 metrakarelik serada çilek üretmeyi basardi. Ilk kez bu yil ekim yapan ve hasada baslayan Yildirim’in amaci yasadi bölgede serada çilek üretimini arttirarak depremin vurdugu sehrine ekonomik anlamda katki saglamak.

“Ilk defa üretiyoruz, sera oldugu için erken mahsul verdi”

Hasadin erken basladigini ve çilek fiyatinin 200 TL civarinda satildigini ifade eden Abdullah Yildirim, “Çilek yetistirmek için kendime küçük bir sera kurdum. Serayi gelistirmek için de yegenimden destek aldim. Devam ediyoruz, çilek üretmeye. Hasat masallah, iyi. Ilk defa üretiyoruz, sera oldugu için erken mahsul veriyor. Fiyati 200 ile 250 TL’den veriyoruz. Rabbim bereket versin, güzel. Bu kadar beklemiyordum ama rabbim kismetimizi bol verdi. Lezzeti çok güzel, doyum olmuyor” dedi.

Çileklerin dogal olarak yetistigine dikkat çeken Murat Sarikaya, “Abimiz burada kendi çapinda sera kurdu. Bu üretimi ilerleyen zamanlarda gelistirecegini söylüyor, yegeniyle yapiyor. Deneme amaçli yapti, mahsuller güzel. Hatta erken hasat oldu. Lezzeti güzel, seker gibi tadi. Organik üretim, bizde arada gelip yiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA