Ask Üçgeni 13 Yillik Faili Meçhul Cinayetin Sirrini Çözdürdü

Karabük’ün Yenice ilçesinde 19 Agustos 2011 tarihinde ormanlik alanda elleri arkadan bagli bulunan cesedin sirri, Karabük Emniyet Müdürlügü’nün çalismasi ile 13 yil sonra aydinlatildi.

Ask Üçgeni 13 Yillik Faili Meçhul Cinayetin Sirrini Çözdürdü
13 yillik cinayetin sirri Karabük Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Yenice Ilçe Emniyet Amirligi ekiplerinin 4 aylik fiziki ve teknik takibi ile aydinlatildi. Olayla ilgili Istanbul, Kastamonu ve Sivas’ta düzenlenen operasyonlarda gözaltina alinan 6 kisiden 3’ü çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Kocasindan siddet gören Sema K.’nin sevgilisine kocasini öldürttügü ortaya çikti.

Sevgilisinden kocasini öldürmesini istedi

Sema K., 2011 yilinda kocasi Bayram Kaya’dan sürekli siddet gördügünden o dönemde sevgilisi olan Mehmet A.’ya sürekli yasadigi kötü muamelelerden bahsederek, kocasini öldürmesini istedi. Sema K., kocasinin mal varligi ve arsalarinin oldugunu, kocasini öldürürse bunlarin kendisine kalarak güzel bir hayat yasayacaklarini söyledi.

Mehmet A., konuyu sizofren hastasi olan arkadasi Mehmet Ali K.’ya anlatarak, öldürürse ceza almayacagini söyleyerek ikna etti.

Arsa alma bahanesi ile Beykoz ormaninda bogarak öldürdü

1 ay sonra Sema K., sevgilisi Mehmet A.’yi arayarak kocasinin arsa satacagini söyleyip telefon numarasini vererek, hain planini devreye soktu. Mehmet A., arkadasi Mehmet Ali K.’yi yanina alarak arsa için Bayram Kaya’yi alici kiliginda arayarak bulustu. Bayram Kaya ile birlikte Istanbul Pendik’teki arsaya giden Mehmet A. ve Mehmet Ali K., daha sonra araçla birlikte Beykoz’a geçmek için hareket etti. Ormanlik alanda tuvaleti geldigini söyleyen Mehmet A. araçtan indikten sonra Mehmet Ali K., Bayram Kaya’yi araçta elektik kablosu ile bogarak öldürüp, cesedi aracin bagajina koyarak olay yerinden ayrildi.

300 kilometre yol yaparak cesedi Yenice ormanina attilar

Mehmet A., sevgilisi Sema K.’yi telefonla arayarak kocasini öldürdüklerini söyledi.

Ikili bir, bagajdaki cesetle yaklasik 300 kilometre ilerledikten sonra Karabük’ün Yenice ilçesinde ormanlik alana cesedi birakarak ayrildi. 19 Agustos 2011 yilinda vatandaslarin ormanlik alanda ceset oldugu ihbari üzerine ekiplerce yapilan incelemede 40 yaslarinda olan ve üzerinden kimlik çikmayan sahsin elleri arkadan bagli bir sekilde elektrik kablosu ile bogularak öldürüldügü belirlendi. Bu arada Sema K. ise Istanbul’da emniyete giderek, kocasi Bayram Kaya’nin kayip oldugu ihbarinda bulundu.

Yeni sevgilisinin ihbari cinayetin perdesini araladi

Sevgilisi Mehmet A.’dan ayrilan Sema K., yeni sevgilisine kocasini öldürttügünü anlatti. Bir süre sonra Sema K. ile arasi bozulan sahis, ondan ayrildiktan sonra sevgilisinin cinayet isledigini beyan ederek suç duyurusunda bulundu. Yenice Cumhuriyet Savciligi, 4 ay önce dosyayi yeniden ele alarak titiz bir çalisma baslatti. Ihbar üzerine baslatilan çalismada 13 yil önce Yenice ormaninda bulunan ve kimligi tespit edilemeyen, yapilan otopsi islemleri sonrasi Ankara’daki kimsesizler mezarligina defnedilen cesedin olay günü alinan DNA örnekleri ve resimlerinin Bayram Kaya’ya ait oldugu ailesi tarafindan tespit edildi. Bunun üzerine Karabük Emniyet Müdürlügü bünyesinde kurulan özel ekip, Istanbul’da bulunan Sema K., Mehmet A. ve Mehmet Ali K.’yi hem fiziki hem de teknik takibe aldi. 4 ay süren çalismalar sonucu çemberi daraltarak operasyonu hizlandiran Karabük Emniyet Müdürlügüne bagli Kaçakçilik ve Organize Sube Müdürlügü, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Yenice Ilçe Emniyet Amirligi ekiplerince Istanbul, Kastamonu ve Sivas’ta es zamanli yapilan operasyonda Bayram Kaya’yi öldüren, ölmesinde ve suçun saklanmasinda rolü oldugu degerlendirilen Sema K., Mehmet A., Mehmet Ali K. ile Sema K’nin kiz kardesleri Songül K., Selda K. ve Serdar A. gözaltina alinarak Karabük’e getirildi.

Karabük Emniyet Müdürlügünde 4 gün süren sorgularinin ardindan 6 süpheli saglik kontrolünden geçirilerek, Yenice Adliyesine sevk edildi. ‘Tasarlayarak öldürme suçundan’ mahkemeye sevk edilen Sema K., Mehmet A. ve Mehmet Ali K. tutuklanarak Karabük T Tipi Kapali Cezaevine sevk edilirken, Songül K., Selda K. ile Serdar A. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA