Tüm Sehir Bu Baskan Adayini Konusuyor, Adi Var, Kendi Yok

Balikesir’de seçim öncesinde ’Ahmet Akin’ kargasasi yasaniyor. CHP’den Büyüksehir Belediye Baskan Adayi olarak seçimlere giren Ahmet Akin, kendisi ile ayni adi ve soyadini tasiyan garsonluk yapan Ahmet Akin’in bagimsiz adayligina tepki gösterdi. Isyerinden ayrilan ve bir süredir eve gitmedigi ögrenilen Bagimsiz Aday Ahmet Akin, herhangi bir seçim çalismasi yapmazken, CHP’nin adayi olarak seçimlere giren Akin, "Bu tezgahi kurgulayanlar kazanan Ahmet Akin’i engellemeye çalisiyorlar" dedi.

Tüm Sehir Bu Baskan Adayini Konusuyor, Adi Var, Kendi Yok
Balikesir’de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sehirde en çok konusulan siyasi isim ’Ahmet Akin’ oldu. CHP Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ahmet Akin, seçim çalismalarini sürdürürken, yapilan basvuru neticesinde seçimlere bagimsiz olarak girecek olan ikinci bir Ahmet Akin ortaya çikti. Balikesir’in simgelerinden birisi olan yaklasik 60 yildir sehirde hizmet veren bir lokantada garson olarak çalistigi ögrenilen Bagimsiz Aday Ahmet Akin isminin duyulmasinin ardindan adeta sirra kadem basti.

Isten de evden de ayrildi iddiasi

Basta basin mensuplari olmak üzere herkesin ulasmak için çaba gösterdigi ancak bir türlü ulasamadigi Bagimsiz Aday Ahmet Akin ise sessizligini koruyor. ’Neden aday oldugu’ , ’Seçimden nasil bir sonuç bekledigi’ gibi sorularla karsilasacak olan Ahmet Akin’in yaklasik 2 hafatdir isyerine gitmedigi ve ailesi ile birlikte evinde kalmadigi iddia edildi. Garson Ahmet Akin’in çalistigi isyerinin sahibi olan Yasar Özel ise, yillardir esnaflik yaptigini ve yasanan olayi duyunca Ahmet Akin’a ’Buraya gelme’ dedigini söyledi.

Özel, "Bunlar bir seyler yaptilar. Herkes bize kiziyor, konunun bizimle hiç bir alakasi yok. AK Partililer bana tepki gösteriyor, CHP’liler bana tepki gösteriyor. Bizim suçumuz nedir? Bu olayda biz magdur olduk. Sirtimdaki ter kurumuyor. Ben 60 yildir burada hizmet vermisim" dedi.

Isletmeci Yasar Özel, "EYT yasasi çikti, kendisi emekli olamamis. Eksik günleri varmis. O nedenle geldi çalismaya basladi" dedi.



Evde yok, telefonlari açilmiyor

Öte yandan, Balikesir’in Kayabey Mahallesi’nde ikamet ettigi ögrenilen Bagimsiz Aday Ahmet Akin’in evine gidenler eli bos dönüyor. Evde kimse olmazken, garson Ahmet Akin’a ait telefon numarasi ise cevap vermiyor. Kimsenin ulasamadigi Ahmet Akin, aday olmasina ragmen hiç bir seçim faaliyeti, vatandas ziyareti de yapmadi. Bu hali ile de seçim kampanyasi yapmadan seçime girmeye hazirlanan Ahmet Akin, siyaset tarihindeki yerini simdiden aldi.

Seçimin iki parti arasinda geçmesi beklenen Balikesir’de, CHP’li Akin yasanan olaylara tepki göstererek, "Kuvayi Milliye sehrine yakismayan bu davranislarda bulunanlara yigit Balikesirliler gereken cevabi verecektir" dedi.

Kaynak: İHA