TIKA'dan Filistinli Kadinlara Yönelik Imalathane Ve Egitim Destegi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) tarafindan, Filistin’in kirsal bölgelerinde yasayan bedevi kadinlara yönelik süt ürünleri alaninda modern üretim ekipmanlari temin edilerek egitim destegi sagladi.

TIKA'dan Filistinli Kadinlara Yönelik Imalathane Ve Egitim Destegi
TIKA’nin Jahalin Bedevi Kadinlar Dernegi is birliginde yürüttügü proje çerçevesinde, 10 bedevi toplulugundan 150 kadina gida güvenligi, peynir üretimi, ürün çesitliligi ve kalitesini artirma konularinda egitimler verildi.

Filistin’in kirsal bölgelerinde yasayan bedevi kadinlarin baslica geçim kaynagini küçükbas hayvanlardan elde ettikleri süt ürünleri olusturuyor. Süt ve süt ürünlerinin üretimleri ve kazançlari, ürün kalitesi, çesitliligi, ömrü ve stoklama gibi konularda karsilastiklari zorluklar nedeniyle sinirli kalan kadinlara süt ürünleri alaninda modern üretim ekipmanlari temin edilerek egitim destegi saglandi. Ayrica, dernek merkezinde bir imalathane kuruldu ve süt ürünleri üretimi için gerekli ekipman ve malzemeler temin edilirken internet üzerinden siparis ve satisa yönelik olarak dernek adina kayitli marka için kanallar olusturularak, üretilen ürünlerin satislari artirildi.

Khan Akhmar bölgesindeki bedevi köyünde düzenlenen sertifika törenine katilan kadinlar, Türk halkina ve Türkiye Cumhuriyeti’ne saglanan bu destek için tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA