Sirnakli Annelerin Kisin Soguk Ile Mücadeleleri Sürüyor

Sirnak’ta yasli kadinlar kisin sogugunda eksi 16 derecede disarida hali yikiyor. Kis aylarinda ev temizligi yapan köy halki karlar erimeden bütün islerini bitirip Ramazan ve bahar hazirligi yapiyor.

Sirnakli Annelerin Kisin Soguk Ile Mücadeleleri Sürüyor
Sirnak’in Beytüssebap ilçesine bagli Besagaç köyünde kadinlar yaz, kis zorlu bir mesai içindeler. Kadinlar kis aylarinda metrelerce yagan kara ragmen ilkbahar aylarinda yaylaya çiktiklari için kis aylarinda halilari yikamak zorunda kaliyor. Buz gibi havada evlerin önündeki kar yiginlarini temizleyip halilarini günesli havada yikayan kadinlar günlerdir bahar hazirligi yapiyor. Köy halki hayvancilikla ugrastigi için ilkbahar gelmeden hazirliklarini tamamlamaya çalisan kadinlar, eksi 16 dereceye varan soguklara aldirmadan halilarini yikiyor. Feride Acer isimli yasli kadin günlerdir karli havalarda hali yikadigini söyledi.

Acer, ’’Bizim burada gelenektir kis aylarinda halilarimizi yikiyoruz. Evlerimizi temizliyoruz, ilkbahar aylarinda yaylaya çiktigimiz için temizlik çalismalari yapamiyoruz. Herkes bu günlerde halilarini yikamak zorunda, çok zorlaniyoruz ama baska çaresi yok" dedi.

Kaynak: İHA