Karapinar'da Sürü Yönetimi Elamani Kursu Sona Erdi

Konya’nin Karapinar ilçesinde 38 kursiyerin katildigi Sürü Yönetimi Elamani Kursu’nda 22 kisi belge almaya hak kazandi.

Karapinar'da Sürü Yönetimi Elamani Kursu Sona Erdi
Karapinar Halk Egitimi Merkezi ve KOMEK isbirligi ile açilan Sürü Yönetimi Elemani Kursu sona erdi. 38 kursiyerin katildigi kursta 22 kisi belge almaya hak kazandi. Hayvancilikla ugrasan vatandaslarimiz bu kurs sayesinde yillardir sahada edinmis olduklari bilgilere yenilerini eklemis oldular. Kursta Ögretici olarak Keziban Kerim görev yapti.

Sürü Yönetimi Elemani Kursu hakkinda bilgi veren Halk Egitimi Merkezi Müdürü Süleyman Karadeniz, "2014 yilindan beri açilan Sürü Yönetimi Elemani Kurslarinda çok sayida kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandi.. Sertifika alan kursiyerlerin Tarim ve Orman Bakanliginca belirlenen diger sartlari da yerine getirmesi halinde tesvik ve hibe ödemelerinden yararlanabilecekler. Bunun yaninda yeni bilgiler ögrenerek tecrübe paylasimindan da yararlanmis olacaklardir. Istihdama yönelik olarak açilan bu kursta belgesi olan küçükbas isletmelere Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan 250 küçükbas (koyun-keçi) anaç hayvan varligina sahip Sürü yöneticisi istihdam destegi yapilmaktadir. Küçükbas hayvanciligin gelistirilmesi, issizligin azaltilmasi ve çobanligin daha cazip hale getirilmesinde amaçliyoruz. Tüm diger kurslar da oldugu Sürü Yönetimi Elemani Kurslarinin da vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda açmaya devam edecegiz” dedi.

Kurs boyunca kursiyerlere merada hayvan otlatimi, sürü yöneticiliginde güvenlik, küçükbas hayvanlarin kontrol altina alinmasi ve kayit, küçükbas hayvanlarin beslenmesi ve beslenme hastaliklari, barinak ortami, süt verimi ve bulasici hastaliklara karsi koruyabilme gibi bir çok konuda egitim verildi.

Kaynak: İHA