Iklim Degisikligi Meyveleri De Sasirtti

Iklim degisikliginin en fazla etkisinin görüldügü agaçlardaki zamansiz çiçek ve ürün verme olayi vatandaslari hayrete düsürüyor.

Iklim Degisikligi Meyveleri De Sasirtti
Mugla’nin özellikle kiyi seridinde yasanan iklim degisikligi sonrasi Akdeniz iklimi tropikal iklime evrilirken, henüz dalindaki portakal meyvesi koparilmayan agaç, olgunlasmaya yakin gök meyve verirken, sicak giden hava sartlari nedeniyle çiçek açti.

Mugla’nin günübirlik tatil tercihinde ilk sirada yer alan ‘Sakin Kent’ unvanli Ula’nin Akyaka Mahallesindeki Yücelen Otel bahçesindeki yaklasik 10 yillik portakal agaci tek gövdesinde çiçek, olgunlasmamis gök meyve ve tüketime hazir ermis portakal ürününü barindiriyor.

Otelin yöneticilerinden Yasar Gencel, ilk defa böyle bir olayla karsi karsiya olduklarini belirterek, “Bunun izahi yok. Bu yediveren limon degil. Iklim degisikliginin direk etkisi oldugunu düsünüyorum. Böyle bir olayi daha önce hiç görmedim. Taze çiçek açmak üzer olan tomurcuklar bir tarafta, mandalina büyüklügünde portakal, bir tarafta da dalinda olgunlasmis meyve. Yani iklim degisikliginden baska bir izahi yok diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA