Gölbasi'na 5 Yilda Binlerce Metrekare Yesil Alan Kazandirildi

Gölbasi Belediyesi, 5 yil boyunca ilçeye binlerce metrekare yesil alan kazandirdi. Belediyenin serasinda yetistirilen milyonlarca çiçek toprakla bulusturuldu.

Gölbasi'na 5 Yilda Binlerce Metrekare Yesil Alan Kazandirildi
Yesille mavinin bulustugu Gölbasi’nda Ramazan Simsek’in göreve gelmesiyle birlikte yesil alan ve agaçlandirma çalismalarina hiz verildi.

Ilçede 5 yilda 247 bin metrekare yesil alan ve bahçe olusturularak, 970 bin metrekarelik alan agaçlandirildi. Ilçe genelinde 453 bin 185 adet agaç, çali ve meyve agaci dikimi gerçeklestirildi.

Gölbasi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü arazisine kurulan bin metrekarelik kapali serada 2 milyon 421 bin adet çiçek üretimi yapildi. Üretilen mevsimlik ve çok yillik bitkiler Gölbasi’nin çesitli noktalarina dikilirken, seralarda unutulmaya yüz tutmus yerli tohum gelenegini yeniden canlandirmak amaciyla organik 1 milyon 20 bin adet salatalik, domates ve biber fidesi üretildi. Fideler ücretsiz vatandaslara dagitildi.

Ramazan Simsek yönetiminde araliksiz çalismalarina devam eden ekipler, Gölbasi’na çocuklarin ve ailelerin doyasiya eglenmesi, güzel vakit geçirmesi için yeni park alanlari kazandirdi. 177 bin metrekare park yapilirken, 298 bin parkin yenileme çalismasi gerçeklestirildi.



Sevgi Çiçegi’ne özel alan

Halk arasinda günes isigindan dolayi farkli renkleri yansitmasi sebebiyle ’yanardöner çiçegi’ olarak da anilan ’sevgi çiçeginin’ çogaltilmasi ve gelecek kusaklara aktarilmasi amaciyla 6 bin metrekarelik rezerv alani olusturuldu. Ankara’daki 12 adet cografi isaret içindeki tek çiçek olan sevgi çiçeginin ekili alan miktari böylece 112 bin 500 metrekareye çikarildi. Gölbasi’yla özdeslemis sevgi çiçegi, Sevgi Çiçegi Sergi ve Yetistirme Alani, Park ve Bahçeler Müdürlügü Sevgi Çiçegi Bahçesi ve Sevgi Çiçegi Rezerv Alani’nda üç farkli noktada yetistiriliyor. Gölbasi, sevgi çiçegini görmek isteyen yerli ve yabanci binlerce turisti agirliyor.

“Gölbasi cazibe merkezi haline geldi”

Gölbasi Belediye Baskani Simsek, “Göreve geldigimiz ilk günden itibaren vatandaslarimiza nefes alabilecekleri alanlar olusturabilmek için gece gündüz çalistik. Bisiklet ve yürüyüs yollari, agaçlandirma alanlari, yeni parklarla Gölbasi’ni yesilin merkezi haline getirdik. Sadece Gölbasi’ndaki vatandaslarimiz degil, Ankara’nin diger ilçelerinden, Türkiye’den vatandaslarimiz ilçemize geldi. Ilçemiz güzel dogasiyla vatandaslarimiz için cazibe merkezi oldu. Biz de dogamizi koruyarak, yeni alanlar ilçemize kazandirdik. 31 Mart’tan sonra da yeni projelerimizi ilçemize kazandiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA