Belediyeden Örnek Proje, Üçüncü Etabi Da Açildi

Sivas Belediyesi tarafindan Çayboyu Mahallesi’ne kurulan Günes Enerji Santrali (GES) projesi, 3. Etap açilisi gerçeklestirildi. Bu proje sayesinde belediye elektrik ihtiyacinin yüzde 15’ini karsilayabilecek.

Belediyeden Örnek Proje, Üçüncü Etabi Da Açildi
Sivas Belediyesi ihtiyaç duydugu elektrik enerjisinin tamamini yenilenebilir kaynaklardan karsilamak hedefiyle örnek bir projeye imza atti. Kent merkezi Çayboyu mahallesinde 17 dönümlük alana 4 megavatlik GES kurdu. Daha önceleri 2 etabi açilan GES’in 3’üncü etabi tamamlanarak bugün açildi. Açilisa çok sayida davetli katilirken, bu proje sayesinde Sivas Belediyesi elektrik ihtiyacinin yüzde 15’ini karsilayacak. Hedeflenen diger GES projeleri ile birlikte belediye elektrik giderlerinden yillik yaklasik 150 milyon lira tasarruf saglayabilecek.

"Gelir getirecek projeleri de insallah önümüzde ki süreçte birer birer hayata geçirecegiz"

Açilista konusan Belediye Baskani ve AK Parti Sivas Belediye Baskan Adayi Hilmi Bilgin, belediye bütçesine kaynak olusturmak adina gelir getirecek projeleri birer birer hayata geçireceklerini söyleyerek, "Bes yilin sonunda söz vermis oldugumuz hizmet ve projenin birçogunu hayata geçirip açilislarini gerçeklestirmenin huzurunu yasiyoruz. Bugün burada açilisini gerçeklestirecegimiz Günes Enerji Santrali (GES) projelerinden bir tanesi yaklasik bir milyon euroluk bir GES’in yüzde 80’nini Enerji Bakanligi hibesi ile hizmete geçirdik. Ben bu noktada hem önceki bakanimiza hem de mevcut bakanimiza tesekkür ediyorum. Bugün burada toplamda 3 etapta 4 megavat enerji üretecek GES projemizin açilisini yapiyoruz. Daha önce bir megavat GES projemizin diger tarafta açilisini yapmistik. Daha önceki açilisini yapmis oldugumuz GES projesi ile birlikte Sivas Belediyesi su an itibariyle toplam 4 megavat amper GES’le birlikte belediyemizin enerji ihtiyacinin yaklasik yüzde 15’ini karsilayacak noktada. Insallah devam eden projelerimizle birlikte bir nisandan itibaren ÇED raporunun tamamlanmasinin ardindan 15 megavatlik GES projesini hayata geçirmenin hazirligi içerisindeyiz. Insallah nisan ayindan sonra hizli bir sekilde 15 megavatlik GES’in de ihalesini yaparak hizmete aldigimiz takdirde kullanmis oldugumuz enerjinin yaklasik yüzde 85’ini yenilenebilir enerji haline getiren bir belediye olacagiz. Bizler üreten belediye anlayisiyla birlikte sadece GES olarak degil belediyemiz bütçesine kaynak olusturmak adina gelir getirecek projeleri de insallah önümüzde ki süreçte birer birer hayata geçirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA