Aydin Büyüksehir Belediyesi, Emekli Vatandaslara Derman Oldu

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Halk Ege Et marketlerinde baslattigi uygulamayla yüzde 20 daha uygun fiyata evlerine et alabilen emekli vatandaslar, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti. Vatandaslar, Büyüksehir Belediyesi’nin “Emekli Kart”i ile yaptiklari alisveristen çok memnun olduklarini belirtti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Emekli Vatandaslara Derman Oldu
Bugün baslayan uygulamayla ilk et alisverisini yapan 65 yasindaki Erdal Gülle, “2 saat içerisinde kartimi aldim; bugün de geldim 500 liralik et aldim, yüzde 20 indirimle 400 lira para ödedim. Allah razi olsun belediyeden. Çok güzel, mükemmel bir hizmet. Zaten üç seçimdir kazaniyor Özlem Hanim, nereye giderseniz gidin herkes Özlem Çerçioglu diyor. Bu hizmet emekliler için çok güzel bir uygulama. Ben iki senedir ilk defa bir kasaba et almaya giriyorum” ifadelerini kullandi.

‘Ayda bir kez alacagimiza iki kez alacagiz’

38 yil önce emekli oldugunu belirten Nevzat Uyar, “Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun çalismalarini takdirle karsiliyorum, tesekkür ederiz. Ayda bir alacagimiza simdi 15 günde bir kiyma alma sansimiz olacak. Emeklilerimiz magdur durumda, eziliyor. Bu hizmetten çok memnun kaldim” seklinde konustu.

Yaptigi alisveriste 200 lira daha az ödeme yaptigini hatirlatan Salih Yildiz ise duygularini “Aydin’da böyle fedakâr bir baskanimiz yetismis, ondan çok memnunum. 200 lira ucuza almak ne demek? Bu az bir sey degil. Ve Ramazan ayi geliyor, bu eti tüketecegiz. Bu uygulama her yere nasip olan bir sey degil. Televizyonlarda görüyoruz; et satilan bazi kurumlarda çok erken saatlerde 200-300 kisi siraya girip et almaya çalisiyor. Ben bes dakika içerisinde geldim, aldim ve gidiyorum. Hayatimda Aydin’da 10 tane belediye baskani gördüm, ama böyle bir belediye baskani görmedim, görmem de” sözleriyle ifade etti.

‘Ramazan ayinda et tüketebilecegiz’

Uygulama sayesinde ramazan ayinda et tüketebileceklerini ifade eden Tahsin Pehlivanoglu, “Bu hizmetten çok memnun kaldim. Ramazan ayinda ihtiyacim olan eti aldim. Etsiz ramazan olmaz, bugün geldim ve buradan dolu dolu aldim. Bu hizmet emekliler için süper bir hizmet. Emeklilerin durumu çok kötü, et yiyemez duruma düstüler. Tüketenler tüketti, fakat biz eti tüketemedik. Tesekkür ederim, Özlem bacimiz sayesinde bu etleri aldik. Bu aldigim eti disarida 1500 liraya zor alirdim, su an 1200 lira. En az 1 kilo et avantajim oldu” dedi.

‘Emeklinin durumu her geçen gün kötülesiyor’

Emekli vatandaslarin durumlarinin her geçen gün kötülestiginin altini çizen Ercan Güngör, “Bu imkâni bize saglayanlardan Allah razi olsun. Ama bundan 10 yil önce emekli olan arkadaslarimin emekli maaslari asgari ücretin üç-dört katiyken su anda maaslari asgari ücretin çok altinda kaldi. Ben yeni emekliyim. Ama ayni zamanda da çalisiyorum. Evim kira olmamasina ragmen emekli maasimin bana yetmesi mümkün degil. 10 bin lira ile geçinebilecek birisi varsa gelsin alnindan öpeyim. Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.

‘Aydin sosyal belediyecilikte basarili bir sehir’

Yapilan uygulama için Çerçioglu’nu tebrik eden avukat emeklisi Hatice Dirik, “Emeklinin hali ortada, çok memnun kaldim. Çogu insanin evine et çok zor giriyor. Belediyeler sosyal belediyecilik yapmak zorunda. Bu tür projeler çok önemli. Ben avukatliktan emekliyim. Insanlar gelip bir dava açacak ücreti bulamiyor, harçlar çok yüksek oldugu için dava açmaktan vazgeçiyorlar. Yasamak mümkün degil. Insanlar pazaryerlerinden aksam kalan sebzeleri seçiyor. Ben Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnunum. Aydin sosyal belediyecilik anlaminda basarili bir sehir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA