YKS Basvuru Ücretleri Büyüksehir'den

Bursa’da bu yil Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na girecek ihtiyaç sahibi ögrencilerin basvuru ücretleri Büyüksehir Belediyesi tarafindan ödenecek. sinavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden 29 Subat’a kadar online basvuru yapip, gerekli sartlari sagladigi belirlenen üniversite adaylari bu uygulamadan yararlanabilecek.

YKS Basvuru Ücretleri Büyüksehir'den
Bursa’da ana kucagindan üniversiteye kadar egitimin her kademesinde önemli yatirimlarla Bursa’da egitimin çitasini yükselten Büyüksehir Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi öncesi ihtiyaç sahibi ailelere nefes aldiracak bir uygulamayi daha devreye aldi. Gençlik merkezleri ve kütüphaneler, liseli ve üniversiteli 10 bin ögrenciye burs destegi, çorba çesmeleri, su indirimi, ücretsiz sinava hazirlik kurslari ve gençlik kulübü uygulamasi gibi uygulamalara simdi de YKS basvuru ücretlerinin karsilanmasi eklendi. Bursa’da bu yil Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na girecek ihtiyaç sahibi ögrencilerin basvuru ücretleri Büyüksehir Belediyesi tarafindan ödenecek. sinavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden 29 Subat’a kadar online basvuru yapip, gerekli sartlari sagladigi belirlenen üniversite adaylari bu uygulamadan yararlanabilecek.

"Basari sizden destek bizden"

Üniversite sinavina hazirlanan gençlere müjdeyi bizzat kendi veren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, gençlere ve egitime sunduklari katkilarla ülkenin gelecegini daha saglam ve daha güçlü bir sekilde insa ettiklerini söyledi.

BURSKOOP marifetiyle üniversite ve meslek lisesi ögrencilerine saglanan burslarin kapsamini lisans, yüksek lisans ve doktora ögrencilerini de kapsayacak sekilde genislettiklerini ifade eden Baskan Aktas, “Biliyorsunuz ki sehit ve gazilerimizin çocuklarinin Yüksekögretim Kurumlarina giris sinavinda ücreti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz tarafindan karsilaniyor. Bizler de Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak bu destegi sehrimizde YKS’ye girecek tüm ihtiyaç sahibi ögrencilerimiz için uyguluyoruz. Sehrimizdeki devlet okullari, özel okullar ve açik liselerde okumakta olan ya da mezun olan ögrencilerimizin; gerekli sartlari tasimalari ve onaylanmis sinav basvuru formlarini ekleyerek sinavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden 29 Subat tarihine kadar online basvuru yapmalari halinde ödedikleri sinav ücretlerini hesaplarina iade ediyoruz. Verdigimiz sözleri bir bir tutuyoruz. Çalismak ve basarmak gençlerimizden, geleceginiz için her türlü destek bizden” diye konustu.

Kaynak: İHA