Sanliurfa'nin Essiz Tarihi Ve Dogal Güzellikleri EMITT'te Tanitiliyor

Dünyanin en büyük bes turizm fuarindan biri olan EMITT Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari, Istanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Fuarda Sanliurfa standina olan ilgi her geçen gün daha da artiyor. Yöresel tescilli lezzetiyle gastronominin baskenti Sanliurfa’nin damak çatlatan lezzetleri de fuarda oldukça begenildi.

Sanliurfa'nin Essiz Tarihi Ve Dogal Güzellikleri EMITT'te Tanitiliyor
EMITT Fuari’nda Sanliurfa, 3. gününde de yogun ilgiyle karsilandi. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi ve Valiligi is birligiyle, Sanliurfa Il Kültür Turizm Müdürlügü, Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye merkez ilçe belediyelerinin de destekleriyle Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuarinda Sanliurfa’nin tarihi, kültürü, müzigi ve gastronomisi etkileyici bir sekilde tanitildi.

Fuarin üçüncü gününde de Sanliurfa stantlari, özellikle turistik potansiyeli ve zengin kültürüyle büyük ilgi gördü. Katilimcilar, Sanliurfa’nin essiz atmosferini kesfetme firsati bulurken, tarihi dokusu ve geleneksel degerleriyle büyülendiler. Sehrin UNESCO tescilli müzikal mirasi ve damak çatlatan lezzetli gastronomisiyle yapilan tanitimlar da fuara katilanlari etkileyen unsurlar arasinda yer aldi.

EMITT Fuari’nin 2024 yilinda, Sanliurfa’nin turizm potansiyeline dair büyük umutlari yesertti. Hem yerli hem de yabanci turistlerin gözdesi haline gelen Sanliurfa, fuar kapsaminda ulusal ve uluslararasi turizm is adamlarinin dikkatini çekti. Özellikle 2024 yilinda Sanliurfa’yi ziyaret etmek isteyen turistlere yönelik projeler ve turistik imkanlar, fuara katilan is adamlarinin ilgi odagi oldu.

Bu yogun ilgi, Sanliurfa’nin 2024 yilinda turizmde önemli bir ivme kazanacagini gösteriyor. Sehrin turistik cazibesinin ulusal ve uluslararasi arenada artmasiyla, gelecek yillarda kentin daha fazla ziyaretçi agirlamasi bekleniyor.

Sanliurfa Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi’nin basarili organizasyonu, fuara katilanlarin takdirini kazandi. Ziyaretçiler, Sanliurfa’nin turistik cazibesini artirmaya yönelik gerçeklestirilen bu etkinlikte emegi geçenlere tesekkür ettiler. Sanliurfa, EMITT Fuari’nda sergiledigi basarili performansla bölgesel turizme önemli bir katki saglamaya devam ediyor.

Fuari ziyaret eden Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Dogu ve Bati Asya Bölge Teskilati (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman da fuarda Sanliurfa standinin oldukça basarili oldugunu belirterek herkesin medeniyetler besigi, Sanliurfa’yi ziyaret etmesi gerektigini kaydetti.

Sanliurfa’da görev yapan turizm acenteleri de fuardaki ilgi ve yogunluktan oldukça memnun kaldi. Sanliurfa standina oldukça emek verildigini aktaran turizm seyahat acenteleri burada 2024 yilinda ait konaklama sözlesmeleri imzaladiklarini ve Sanliurfa’ya daha çok turist çekmek için çok önemli bir organizasyona katildiklarini aktararak Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi ve Sanliurfa Valiligine tesekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA