Samsun Polisi, Göçmen Kaçakçisini Sakiz Adasi'na Kaçarken Yakaladi

Samsun merkezli Izmir ve Erzurum’da düzenlenen göçmen kaçakçiligiyla operasyonunda gözaltina alinan Afganistan uyruklu 2 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Göçmen kaçakçilarindan birinin Sakiz Adasi’na kaçarken son anda yakalandigi ortaya çikti.

Samsun Polisi, Göçmen Kaçakçisini Sakiz Adasi'na Kaçarken Yakaladi
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, göçmen kaçakçiligi suçunun tespitine yönelik yaptiklari takip ve çalismalar dogrultusunda Samsun merkezli Izmir ve Erzurum’da es zamanli operasyon düzenledi.

Yapilan operasyonda Afganistan’dan Türkiye’ye gerçeklesmekte olan göçmen kaçakçiligi suçunun organizatörlerinden Afganistan uyruklu Nuor Mohammad Talap, Izmir’de Sakiz Adasi’na kaçmak üzereyken son anda yakalandi. Afganistan uyruklu

Abidullah Aktar Mohammad ise Erzurum’da yakalanarak gözaltina alindi.

Samsun polisinin basarili operasyonu sonucu yakalanan 2 kisi Samsun’a getirildi.

Samsun Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügündeki sorgulari tamamlanan Nuor Mohammad Talap ve Abidullah Aktar Mohammad bugün Samsun Adliyesine çikarildi. Sorusturmayi yürüten savci tarafindan tutuklanmalari talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen sahislar tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA