MÜSIAD Genel Baskani Asmali, Malatya'da Üyeler Ile Bulustu

MÜSIAD Genel Baskani Murat Asmali, Türk ekonomisinin diger ülkelere göre birçok avantajinin oldugunu ifade ederek, “Türkiye gelecek de önümüzdeki 10 sene yildizi parlayacak ülke olacak” dedi.

MÜSIAD Genel Baskani Asmali, Malatya'da Üyeler Ile Bulustu
Deprem bölgesi Malatya’da MÜSIAD Malatya Subesi tarafindan düzenlenen ‘Üye Haspihal Programi’na katilan Genel Baskan Murat Asmali, ülke ve Malatya ekonomisine dair açiklamalarda bulundu. Malatya’da yaralarinin sarildigini görmenin kendilerini mutlu ettigini ifade eden Asmali, “Sükürler olsun birçok esikleri olmasina ragmen sehirlerde yaralarin sarildigini görmek bizleri mutlu etti. Bu vatanimiz maalesef deprem kusaginda, topraklarimizin yüzde 80‘i, nüfusumuzun yüzde 90’i deprem kusaginda yasiyor. Dolayisiyla bunu degistirmemiz imansiz. Bu demektir ki depremle birlikte yasamayi ögrenmeliyiz. Bu gerçekligi unutmadan mutlak deprem sonrasi tedbirleri nasil aliyorsak deprem öncesi de önleyici tedbirleri almamiz lazim” dedi.

Bundan sonra merkezi hükümet basta olmak üzere yerel yönetimlere de görev düstügünü kaydeden Asmali, konusmasini söyle sürdürdü.

“Ülkemiz ekonomisi açisindan deprem öncesi bir takim sorunlarimiz vardi. Hatirlarsaniz çok agir bir pandemi süreci geçirdik tüm dünya olarak. Hepimiz yaralari sardik derken tam Rusya-Ukrayna savasi basladi.

Iki devletle de ciddi isbirligimiz vardi, iki komsu devletin savasa girmesi bizi ülke olarak da çok ciddi etkiledi. Tam da bunun üstüne 6 Subat depremi ile birlikte ekonomi de sikintilar artmaya basladi.

Böyle ortami yasadik hep beraber. Ama Türkiye ekonomisi dayanikliligi, milletin gayreti ile çok sükrü büyük hasar almadan bu süreci atlatti.”

Asmali, Türkiye’nin gelecek 10 yilda da yildizi parlayacak bir ülke oldugunu ifade ederek ekonomik veriler üzerine üyeler ile söylesi yapti.

Malatya Sube Baskani Yunus Akçin ise depremden sonra tüm üyeler ve yönetim ile birlikte bir seferberlik baslatarak vatandaslarin yaninda yer aldiklarini hatirlatti. Yasanan depremin yaralarini hep beraber saracaklarini da ifade eden Akçin, “Depremin oldugu günden bugüne geçen bir yilda yikimlar bitmek üzere. Bizler MÜSIAD ailesi olarak bu depremin yaralarinin da mutlak süratle ekonomimizin iyi olmasi ile atlayacagimiza inaniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA