Motosiklet Tutkunu Kadin Kansere Yenik Düstü

Erzincan’da yasayan ve yaklasik 4 yil önce over (yumurtalik) kanseri teshisi konulan Zehra Gök, motosiklet tutkusu ve çesitli spor alanlarina olan ilgisiyle moral depolayarak kanserle mücadele ediyordu. Gök, uzun mücadelesine ragmen kansere yenik düserek hayatini kaybetti.

Motosiklet Tutkunu Kadin Kansere Yenik Düstü
Motosiklet tutkusu nedeniyle Ihlas Haber Ajansi tarafindan haberi de yapilan Zehra Gök’ün ölümü Erzincan’i üzüntüye bogdu.

Kansere yakalanmadan önce hemsirelik meslegini icra eden Gök’ü yasadigi agrilar ve kemoterapinin verdigi yorgunluk yildiramamisti. Tedavi sürecinden arta kalan zamanlarda bateri çalan, yoga egitmenligi yapan, bisiklet turu düzenleyen ve Erzincan’da gerçeklestirilen çesitli sportif aktivitelere katilan Gök, sagligina kavustuktan sonra çocukluk hayali olan motosikletle dünya turuna çikmayi planliyordu.

“Kendimi ya imha edecektim ya da insa edecektim”

Yegenini ziyaret etmek için gittigi hastanede kanser tanisi konulan Gök, benim bir hikâyem var diyerek hastalik sürecini IHA’ya söyle anlatmisti:

“11 Kasim 2020 tarihinde bir takim sikâyetlerim üzerine ön tanim konuldu. Ardindan kemoterapiler basladi.

Bu süreçte insan kendini çok iyi hissetmiyor. Bir kere korkuyorsunuz daha önce prova etmediginiz bir sey. Bunun size ne getirecegini bilmiyorsunuz. Her ne kadar saglik personeli olsam da bunu yasiyor olmak çok ayri bir sey. Tabii ki bunlari kaldirmak ve tolere etmek çok zordu benim için. Ama ameliyat olmadan önce havalar güzellesirken evimin bahçesi, yesil ve doga bana çok iyi geldi. Bununla yasamayi ögrenmem gerekiyordu. Bundan önce evet farkli bir hayatim vardi. Farkli hayallerim vardi. Iste motosikletle dünyayi gezmek, karavan almak gibi hep gezmekle ilgili idi hayallerim. Güzel hayallerim vardi ama hayat bu yöne çevirdi beni. Benim de artik bununla yasamayi ögrenmem gerekiyordu ve zihnim bir savas veriyordu. Ya kendimi imha edecektim ya da kendimi insa edecektim. Imha etmek belki daha kolaya kaçmakti. Çünkü bir yerde oturacaktim ve öylece bekleyecektim. Kaderime razi olacaktim. Ama bana verilen hayat neyse ben onunla her günüme baslamaya gayret gösterdim”

Motosiklete binmek için hizla iyilesmeye çabalayan Gök, “Ben bana iyi gelen aktiviteleri yapmaya çalisiyorum. Motosikletime binemedim tabii bu süreçte. Motosikletime binmeyi dört gözle bekliyorum ve bunun için büyük bir hizla iyilesmeye gayret gösteriyorum. Düzenli olarak yoga yapiyorum. Yoga egitmeniyim ayrica. Bahçemde yaptigim küçük seanslarla kendimi toparlamaya basladim. Süslü kadinlar bisiklet turunu organize ediyorum 3 yildir. Hep birlikte bir seyler yapabiliyor olmak bana çok iyi geliyor. Yürüyüs yapiyorum. Köpegimle ilgileniyorum. Kedilerime bakiyorum. Aslinda bu süreçte insana en iyi gelen sey, yakinlarinin o büyük destekleri. Hem dogustan gelen ailenizin hem de sonradan ailem dediginiz insanlarin size olusturdugu ortam ve destek çok önemli çok kiymetli. Benim bu hastaliga yakalanmadan önce bu sene için motosikletle dünya turu yapmak gibi bir planim vardi. Bu sene için olmadi ama bundan sonra ki süreçte umarim çok hizli bir sekilde iyilesir ve o hayallerimi gerçeklestiririm” seklinde konusmustu.

Sosyal medya araciligiyla kendisiyle ayni hastaligi yasayan insanlarla iletisime geçen ve onlara moral olan Gök, “Beni gören bazi insanlar bana yazmaya basladi.

Kiminin annesine, kiminin çocuklarina ya da kendilerine iyi geldim. Çok güzel bir etkilesim yakaladik. Bu pozitif enerji herkese çok iyi geldi” diyerek su tavsiyelerde bulunmustu:

“Basimiza gelen seyleri önce kabul edelim. Bununla birlikte yasamayi ögrenelim. Hayata dört elle sarilalim ve hayatimizi sevelim. Bizim bir tane hayatimiz var ve bunun kiymetini bilelim. Bu zor süreçler insanin hayatina girdigi zaman hayatiniz alt üst olmus gibi hissediyorsunuz. Her sey tepe taklak olmus gibi. Hayatinizin ortasina bir bomba atilmis gibi hissediyorsunuz. Su cümle benim motivasyon kaynagim, hayatim alt üst oldu, düzenim bozuldu diye sakin üzülme, nerden biliyorsun altinin üstünden daha iyi olmayacagini.”

Tüm mücadelesine ragmen kansere yenik düsen Zehra Gök, dün hayatini kaybetti. Gök’ün ölüm haberi Erzincan’i adeta yasa bogdu.
Kaynak: İHA