Kis Aylarinda Güçlü Bir Bagisiklik Için 'Altin Süt' Tüketilebilir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmani Gamze Ganime Yildirim, soguk havalarda bagisikligi güçlendiren “altin süt” tarifinin soguk alginligi, öksürük ve uykusuzluga karsi iyi geldigini söyledi.

Kis Aylarinda Güçlü Bir Bagisiklik Için 'Altin Süt' Tüketilebilir
Kis aylariyla birlikte bagisikligin düstügüne ve havalarin sogumasi ile kapali alanlarda daha çok zaman geçirildigine dikkat çeken Yildirim, “Bu durumlar grip, öksürük, bronsit, soguk alginligi gibi hastaliklara yakalanma riskini de artiriyor” dedi.

Yildirim, “Altin süt, bagisiklik sistemini desteklemek ve soguk havalarda genel sagligi iyilestirmek amaciyla tüketilen bir içecek olarak öne çikar” ifadelerini kullandi.

Altin süt

Ana maddesi zerdeçal olan karisim katilan süte, verdigi renk nedeniyle “altin süt” olarak adlandirildigini hatirlatan Yildirim, söyle devam etti:

“Altin sütün içerisindeki kurkumin sayesinde hücrelerin yenilenmesine, bagisikligi güçlendirirken kilo verilmesine yardimci olur. Serbest radikalleri vücuttan atarak, temizler. Hamile ve emziren annelerin tüketmesi doktor onayi olmadan uygun görülmemektedir.”

Malzemeleri ve hazirlanisi

Yildirim, altin sütün malzemeleri ve hazirlanisi ile ilgili su bilgileri paylasti:

“Malzemeler: 2 bardak süt, 2 çay kasigi zencefil, 2 çay kasigi zerdeçal, 2 çay kasigi tarçin, 1 çay kasigi karabiber, 1 tatli kasigi bal, istege bagli 1 çay kasigi Hindistan cevizi yagi.

Hazirlanisi: Sütü bir cezveye alin ve kisik atese koyun. Süt isindiktan sonra zencefil, zerdeçal, karabiber ve tarçini ekleyin. Kaynamaya basladiginda ocaktan alin. Içine bal ve istege bagli olarak Hindistan cevizi yagini ekleyip sicak bir sekilde tüketin.

Son bir uyari; mide rahatsizliklari olanlar, tansiyon hastalari, gebeler ve alerjik sorunlari olanlar tüketmemelidir. Bu tür içecekleri tüketmeden önce bir diyet uzmani ile görüsebilirsiniz.”
Kaynak: İHA