Kayseri'de Mayis Ayinda Mesleki Egitim Çalistayi Düzenlenecek

AK Parti Kayseri Millevekili Murat Cahid Cingi, istihdam açigini karsilamada meslek liselerinin önemli oldugunu vurgulayarak, Kayseri’de mayis ayinda Mesleki Egitim Çalistayi düzenleyeceklerini söyledi.

Kayseri'de Mayis Ayinda Mesleki Egitim Çalistayi Düzenlenecek
Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen basin toplantisina AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cingi, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve Kayseri’deki meslek liselerinin müdürleri katildi.

Toplantida konusan Milletvekili Murat Cahid Cingi, “Sehrimizde özellikle temel ev esyalari, mobilya, çelik kapi, tekstil, makine üretiminin yani sira son zamanda özellikle Teknoparkimizin da gayretleriyle çok yogun bir nitelikli istihdam açigi olusuyor. Bu istihdam açigini karsilamak için de tabie ki mesleki egitim veren liselerimiz en önemli çare ve en önemli eczane. Fakat son dönemde özellikle mesleki egitim ve endüstri arasinda bir bosluk oldugunu ve mesleki egitim gören ögrencilerimizin hem bu liselerimizi tercih noktasinda hem de mezun olduktan sonra baska sektörlere kaymasi noktasinda ciddi bir problem yasandigini hissediyoruz. Çalisacak insan ihtiyaci gittikçe büyüyor ve önümüzdeki yillarda sanayimizi çok daha yogun etkileyecek bir boyuta ulasacagi simdiden görülebiliyor. Dolayisiyla biz bu sikintilara çözüm bulmak için Il Milli Egitim Müdürümüz ve meslek liseleri okul müdürlerimizin katilimiyla bir çalisma baslattik. Mümkün oldugunca bütün meslek liselerimizi ziyaret edip, orada verilen egitim kalitesini, laboratuvar imkanlarini, ögretim kalitesini beraber analiz ediyoruz. Mesleki egitimin ve endüstriye insan yetistirmek için yapilmasi gereken çalismalarin neler olabilecegi konusunda fikir alisverisinde bulunuyoruz. Bununla alakali yine Milli Egitim Müdürlügümüzün öncülügünde çok iyi projeler ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki dönemde mesleki egitimle alakali bunun yayginlastirilmasi, özendirilmesi noktasinda akademik kariyerin ve sektör baglarinin daha rahat kurulabilmesi için bir çalistay yapilmasi manasinda dergilerle, tanitim materyalleriyle komplike olarak 360 derecelik bir piar faaliyeti yapip hem ortaokulda okuyan ögrencilerimizin bir zanaat sahibi olmaya yönlendirilmesi hem de okulu bitiren ögrencilerimizin ilgili sektörler tarafindan tercih edilebilmesini mümkün kilacak çareler üretme gayret gösteriyoruz” seklinde konustu.



Mesleki Egitim Çalistayi düzenlenecek

Mayis ayinda bir çalistay düzenleyeceklerini ifade eden Cingi, “Mayis ayi içerisinde planladigimiz bir Kayseri Mesleki Egitim Çalistayi olacak. Bu çalistaya bu isin uzmani insanlar davet edilecegi gibi sehir disindan, ülke disindan, bakanligimizdan, sehir disindaki liselerimizin ve egitim kadromuzun temsilcilerinden de katilimlar olacak. Sehrimizdeki ihtiyaçlarla bu ihtiyaçlarin nasil karsilanacagina dair bir rapor alip, ona göre önümüzdeki dönemde mesleki egitimle istihdam politikamizi belirlemek ve sektörlerle, odalarimiza katki saglamak amacindayiz” dedi.

Kayseri Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise, “Amacimiz öncelikle ögrencilerimizi hayata hazirlayabilmek. Ögrencilerimizi hayata hazirlayabilme felsefesinde mesleki egitim bizim için çok önemlidir. Mesleki egitimde de ilimizdeki potansiyeli dogru kullanabilme, mesleki egitimle alakali farkindalik olusturabilme ve her seyden önce sorunlari dogru tespit edip, ihtiyaçlar konusunda dogru bir fotograf çekebilmek için çalismalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA