Hayatini Kaybeden Metrobüs Soförünün Cenazesi Adli Tiptan Alindi

Beylikdüzü’nde soförü oldugu metrobüsün arizasina bakmak için indigi sirada baska bir metrobüsün çarpmasiyla hayatini kaybeden Eyüp Maytalman’in cenazesi adli tiptaki incelemenin ardindan ailesi tarafindan teslim alindi.

Hayatini Kaybeden Metrobüs Soförünün Cenazesi Adli Tiptan Alindi
Olay, dün aksam saatlerinde Haramidere mevkiinde meydana gelmisti. Iddiaya göre Eyüp Maytalman idaresinde Büyükçekmece istikametinde seyir halindeki metrobüs Haramidere’de arizalanmis araci kontrol etmek için disari çikan soför Eyüp Maytalman’a karsi istikametten gelen H.A. isimli soför kontrolündeki 34 TN 2788 plakali metrobüs çarpmisti. Çarpma sonucu agir yaralanan ve hastaneye kaldirilan Maytalman, tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetmisti. Çarpan metrobüsün sürücüsü H.A., ise gözaltina alindi. Konuya iliskin polis ekiplerinin çalismalari sürerken Eyüp Maytalman’in cenazesi yakinlari tarafindan adli tip kurumundan teslim alindi. Esenyurt Kiraç’ta Haci Hasan Camii’nde ikindi namazini müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan Eyüp Maytalman’in cenazesi memleketi Ordu’nun Kabatas ilçesine bagli Belen köyünde defnedilecek. Öte yandan 15 yildir metrobüs soförlügü yapan Maytalman’in iki kizinin oldugu ögrenildi.

Aksam kazadan iki saat sonra ölüm haberini aldiklarini belirten Belen Köyü Dernegi Baskani Erdal Dogan, “Eyüp, benim arkadasimdi. Beraber ayni yastayiz. Beylikdüzü Haramidere’de arizalanmis otobüs. Otobüs arizalaninca duruyor. Asagi yola iniyor ve o anda artik dalgin veya uzak mi bilmiyoruz tam o konuyu. Karsidan gelen metrobüs vuruyor ve o anda bayiliyor. Oradan hastaneye kaldiriyorlar. Biz de aksam hastaneye gidince bir-iki saat sonra ölüm haberini almis olduk. Cenaze Ordu Kabatas Belen köyüne götürülecek” dedi.

Bir hafta önce kendisiyle görüstügünü belirten akrabasi Haci Dogan, “Benim halamin torunu. Kendisi de son bir hafta önce görüsmüstü. Bana bu islerin zor oldugunu söylemisti. Yani normalde frene bastigin zaman iki yüz elli ton gibi bir agirlik söz konusuymus. Ondan dolayi her an kaza yapabilirim, hakkini helal etsin demisti. Ya böyle bir zor tarafi varsa ben de, bu isi birak yegenim demistim. Ya girdim bir sefer bu isin içerisine diye, sonuçta geçimimi buradan karsiliyorum. Çikmam biraz zor olacak demisti. Evet iste Istanbul’da öz akrabasi olarak ben dayisinin ogluyum. Sürekli görüsürdük. En son bir hafta önce görüstük. Çok ani ölümü beni çok etkiledi. Allah mekanini cennet eylesin. Iki tane küçük çocugu var. Bunlarin en önemli seyi ailesinin çocuklar haniminin magdur edilmemesi en güzel tarafi olur. Hanimi da rahatsiz, seker hastasi. ‘Çocuklarimin egitimi benim için öncelik’ demisti. Bizim bundan sonraki yapabilecegimiz en güzel sey iki tane kiz çocugunu en güzel sekilde okutmak” diye belirtti.

Kaynak: İHA