Farkli Ülkelerden Gelen Gençler Doga Için Fikirlerini Paylasti

Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu olan Türkiye’deki nadir belediyelerden olan Tosya Belediyesi tarafindan düzenlenen program çerçevesinde, yurtdisindan ve Türkiye’nin farkli sehirlerinden ilçeye gelen 50 genç, doga için fikirlerini paylasti.

Farkli Ülkelerden Gelen Gençler Doga Için Fikirlerini Paylasti
Tosya Belediyesi Türkiye Ulusal Ajansi Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu çerçevesinde farkli ülkelerden ve Türkiye’deki farkli sehirlerden Tosya ilçesine gelen 50 genç, "Yesil Uygulamalar" temasiyla ilçede agirlaniyor. Program çerçevesinde ilçede agirlanan gençler, dogayi koruma ve sürdürülebilirlik konularinda fikirlerini paylasiyor.

Tosya Belediye Dügün Salonu’nda düzenlenen programda konusan Tosya Kaymakami Ugur Ünsal, “Dogayi koruyabilmemiz gerekiyor. Bu konuda yabanci ülkelerden gelen gençlerin fikirlerini dikkate alarak burada yerelde yapilmasi gereken küçük dokunuslarda olsa bunlari yapabilmek hedefimiz. Umarim güzel bir vakit geçirirler. Tosya, Kastamonu ve ülkemiz içinde güzel bir tanitim vesilesi. Emegi geçen herkese tek tek tesekkür ediyorum” dedi.

Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil de, “Tosya Belediyesi olarak Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu olan Türkiye’deki nadir belediyelerden bir tanesiyiz. Yakin zaman önce bir program gerçeklestirmistik. Lise düzeyindeki arkadaslarimizin katilimi ile bir organizasyon gerçeklestirmistik. Bugün ise 18-30 yas arasi hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den Tosyamizda misafir ettigimiz arkadaslarimizla sohbet etme firsati bulduk. Daha fazla yesil ile alakali nasil projeler gerçeklestirilir bunlar üzerine istisareler yaparak fikir ortaya çikartmak için bir organizasyon gerçeklestirdik” diye konustu.

Projeyle ilgili bilgi veren Tosya Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ibrahim Tabakoglu, "Güzel bir proje. 3 yil önce basladik. 7 yil boyunca da akreditasyonumuz var. Gençlerimizin Tosya’miza gelip, Tosya’da bu yesil uygulamalarla alakali bizim gözümüzden degil de kendi gözlerinden görüp bunu bize aktarmasi çok hos bir sey. Insallah bu projelerimizin devami gelecek" seklinde konustu.

Yabanci ögrenciler, Kaymakam Ünsal ve Baskan Kavakligil’in çalismalari ve görev sahalari hakkinda bilgiler aldi. Programin sonunda, Tosya Belediyesi tarafindan ögrencilere Tosya’nin yöresel yemekleri ikram edildi.
Kaynak: İHA