Dr. Mehmet Kasapoglu'nun 'Dayaniklilik Ve Ilerleme; Türkiye'nin 2023'Teki Zaferleri' Makalesi Yayinladi

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakani, AK Parti Izmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoglu, Hürriyet Daily News Gazetesinde “Resilience and Progress: Türkiye’s Triumphs in 2023” (Dayaniklilik ve Ilerleme; Türkiye’nin 2023’teki Zaferleri) baslikli Ingilizce bir makale yayinladi.

Dr. Mehmet Kasapoglu'nun 'Dayaniklilik Ve Ilerleme; Türkiye'nin 2023'Teki Zaferleri' Makalesi Yayinladi
Kasapoglu, yayinlanan makalesinde, 2023 yilinda meydana gelen ve hafizalarimizda aci bir sekilde yer eden depremlerden Cumhurbaskanligi ve milletvekili seçimlerine, Savunma Sanayi hamlelerinden Türkiye’nin saglik altyapisina kadar birçok konuda analizlerini paylasti. Dr. Kasapoglu, makalesinin giris bölümünde “Türkiye tarihinde, 2023 yili, direnç, birlik ve etkileyici bir toparlanmanin dokunakli bir örnegi olarak akillarda her zaman yer tutacaktir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak depremden etkilenen vatandaslarimiz için evlerin hizli bir sekilde yeniden insa edilmesini hizlandirmak amaciyla büyük çapli bir seferberlik baslattik.” derken özellikle devletin reflekslerinin hizli isledigini ve acil yardimlar ve ülkenin dört bir yanindaki yurtlari devreye sokarak barinma basta olmak üzere birçok sorun için çözümler gelistirdigini yazdi.

“Cumhurbaskanligi ve genel seçimler, Türk demokrasisinin dogasinda bulunan canlilik ve dinamizmi ortaya çikardi”

Dr. Mehmet Kasapoglu makalesinin devaminda, “2023 yili Türkiye Cumhuriyeti tarihinde demokrasinin en büyük örneklerinden birisini, Cumhurbaskanligi seçimini barindirmasi sebebiyle her zaman özel bir yer bulacaktir. Cumhurbaskanligi ve genel seçimler, Türk demokrasisinin dogasinda bulunan canlilik ve dinamizmi ortaya çikardi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yeniden seçilmesi sadece takip eden bes yil boyunca siyasi istikrari saglamakla kalmadi, ayni zamanda seçmenlerin onun liderligine olan sarsilmaz güvenini de yansitti” diyerek, 2023 seçimlerinin kisa bir degerlendirmesini yapti.

Teknofest ve savunma sanayii konusunda analizlerini de paylasan Dr. Mehmet Kasapoglu, Izmir’de düzenlenen Teknofest 2023’ü “Türkiye’nin inovasyon ve teknolojisinin anlamli bir kutlamasi” olarak tarif etti. Savunma sanayi için de “2023 yili, Türkiye’mizin savunma sanayisinde disa bagimliligi yok etme yolunda önemli ilerlemeleri barindiran bir yil olarak dikkat çekti. Türk savunma sanayisi, özellikle insansiz hava araçlari , zirhli araçlar, deniz platformlari, cephane ve silah sistemleri ihracatinda ön plana çikti ve küresel düzlemde en önemli aktörlerden birisi haline geldi” diye yazdi.

Ingilizce olarak yayinlanan makalesinin son bölümünde, Türkiye’nin saglik politikalari ve altyapisi hakkindaki düsüncelerini de paylasan Kasapoglu, “Gaziantep, Kocaeli, Kütahya ve Izmir’deki dört yeni mega saglik kampüsü seklindeki sehir hastanelerinin açilisi, Türkiye’nin toplum sagligini ilerletmeye ve küresel saglik kapsayiciligi hedefine olan bagliligini ortaya koymustur” diye yazarken, son teknoloji medikal teknolojilerle donatilan bu tesislerin, saglik hizmetlerinin kalitesini ve erisilebilirligini önemli ölçüde artirdigina dikkat çekti.
Kaynak: İHA