Bilecik Belediye Meclisine, 19 Ayda Alinan 322 Isçinin Sayisi Tartismalara Neden Oldu

Bilecik Belediye Meclisi Subat ayi birlesimi gergin anlar yasanirken, son 20 ayda 322 kisinin belediye ise alindigi iddia edildi.

Bilecik Belediye Meclisine, 19 Ayda Alinan 322 Isçinin Sayisi Tartismalara Neden Oldu
Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapilan Bilecik Belediyesi Subat Ayi Meclis Toplantisi’nda Belediye Baskani Mustafa Sadik Kaya baskanliginda gerçeklestirildi.

13 maddenin görüsüldügü gündem sonrasi AK Parti grubu söz istedi. AK Partililer ile o dönem Bilecik Belediye Baskan Vekili olan suan ise CHP Grup Sözlügü yapan Melek Mizrak Subasi bir sözlü satasma yasandi. Buna Bilecik Belediye Baskani Mustafa Sadik Kaya’da katilinca tansiyon bir anda yükseldi. AK Partililer, "Son 5 yilda ortalama 1 yil 3 ayda bir baskan düsen Bilecik belediyesinin nasil hizmet etmesini bekleyebiliriz. 12 mahallemizde yasayan vatandaslarimiz son 5 yilda her yil aylarca su kesintileri yasadi. Su problemleri yasadi. Madem çok ehil bir CHP belediyeciligi yapildi bu sehirde niye aylarca sularimiz kesildi bizim? Kanalizasyon yaptik dediler bütün memleketimiz koktu. Burada rögar kapaklarina naylon geçirdiler. Bunu da yasadik. Kentsel dönüsümle ilgili bir proje yapildi mi? Peki, sormazlar mi icraat nerede diye. Bilecik’te son 5 yilda oldugu gibi yine hiçbir sey yok. Yil olmus 2024 buradan civar illere gidiyoruz. Artik burada temel insani seviyelerin üstüne çikilmasi gerekirken burada problemlerin hangisi düzeltildi" dediler.

Göreve geldigi günden bu yana 322 kisi ise alinmis

Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin rüsvet sorusturmasi kapsaminda açiga alinmasinin ardindan 8 Nisan 2022 günü Bilecik Belediye Meclisi’nin Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Baskan vekilligi için yapilan seçimde CHP’li meclis üyesi Melek Mizrak Subasi Bilecik Belediye Baskan Vekili seçilmisti. AK Parti Grubu o günden bugüne belediye bir çok kisinin alindigi söyleyerek, "Belediye baskani olduktan sonra belediyeye kaç kisi aldiniz?. Mayis ayindan aralik ayina kadar Kayi A.S’ye 322 kisi alindi" denildi.

Bunun üzerine CHP Grup Sözcüsü Melek Mizrak Subasi, "Benimle ilgili sorulari bana sorabilirsiniz baskanlik divanina degil" dedi.

Ortalik bir anda gerildi

Subasi’nin AK Parti grubuna cevap vermesinin ardindan Belediye Baskani Mustafa Sadik Kaya bir anda sinirlenerek, "Melek hanim lütfen ben size söz verdim. Benim çok bildigim sey var ama agzimi bile açmayacagim. Madem öyle dediniz bir tanesini söyleyecegim. Ben o makama oturduktan sonra son 2 ayda alinan isçi sayisi 42 kisi. Özel kalemde kaç kisi vardi? Siz kapilarinizi millete kapattiniz biz ise sonuna kadar açtik" diyerek, Subasi’nin konusmamasi için mikrofonunu kapattirdi.

Öte yandan, geçtigimiz ay rüsvet sorusturmasi kapsaminda geçici olarak görevden alinan Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin’in istifa ederken, yerine vekâleten bakan Melek Mizrak Subasi baskanlik görevi düsmüstü. Mecliste yapilan seçimde IYI Parti’den istifa ederek Bagimsiz aday olarak seçime giren Mustafa Sadik Kaya, AK Parti, MHP ve IYI Parti’nin oylarini alarak, Bilecik Belediye Baskani seçilmisti.
Kaynak: İHA