Baskan Büyükkiliç, Amatör Spor Kulübü Baskanlariyla Bir Araya Geldi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Baskani Mutlu Önal, amatör spor kulübü baskanlari ve sporcularla bir araya geldi.

Baskan Büyükkiliç, Amatör Spor Kulübü Baskanlariyla Bir Araya Geldi
Kentte amatör sporcularin ve spor kulüplerinin en güçlü destekçisi olarak her zaman yanlarinda olan Baskan Büyükkiliç, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

Burada amatör spor kulübü baskanlari ve sporcularla bir araya gelen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, sporcular tarafindan çiçeklerle karsilandi.

“Spor camiasinin yüz aki dostlarim. Biz sizleri seviyoruz. Sizleri sevgiyle, saygiyla selamliyorum. Iyi ki varsiniz diyorum. Siz olumsuzluklarin karsisinda dik duran canlarimiz, gençlerimize sahip çikan kardeslerimizsiniz” diyerek seslendigi kulüp ve sporculara tesekkür eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’de 165 bin lisansli sporcu bulundugunu ifade etti.



“Kayseri, Avrupa Spor Sehri Oldu”

Konusmasinda Kayseri’nin yaklasik yüzde 11’inin lisansli sporcu oldugunu vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Kayseri, Avrupa Spor Sehri oldu. Dolayisiyla biz bu Avrupa Spor Sehri ünvanini daha iyi noktalara tasimak için 2024 yilinda daha fazla etkinlikler ve yatirimlar yapmak mecburiyetindeyiz. Biz bunun farkindayiz. Insallah el ele gönül gönüle. Tabi amatör spor hepsinden önemli. Hiçbir hesabi beklentisi olmadan hem kendisini gelistirmek, hem bulundugu topluma ya da sehrine katki saglamak amaciyla ayaklarinin üzerine basan, saglikli bir sekilde yol alan bir anlayis var. Gençlerimiz bizim için çok önemli” diyerek amatör sporun önemine degindi.

Büyükkiliç, bu konudaki gayreti ve kendileri ile is birligi dolayisiyla Vali Gökmen Çiçek’e de tesekkürlerini ve takdirlerini ileterek, Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Kayseri Valiligi ile is birligi sayesindeki ErVa projesi kapsaminda Kayseri’de 19’uncu spor okulunun açildigini sözlerine ekledi. Baskan Büyükkiliç, bu alanda sehri daha iyi noktaya tasimanin, ErVa bünyesindeki spor okullari ile yine ayni çalismalari yapmanin kendileri için olmazsa olmaz oldugunu paylasti.

Belediyecilikte Kayseri Modeli, Haseki modeli oldugunu ve bu nedenle belediye hizmetleri ile ilgili neredeyse hiç sikinti olmadigini belirten Baskan Büyükkiliç, sorunlari da sikintilari da giderecek olanin yine birlik ve beraberlik içerisindeki bu irade oldugunu sözlerine ekledi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayserispor’un transfer tahtasinin açildigini belirterek, “Kayserispor bizim bir degerimiz, markamizdir. Kayserispor Süper Lig’deyse, sehirde Süper Lig’dedir. Her konuda biz variz diyoruz, her konuya sahip çikmak mecburiyetindeyiz. Her is bizim isimiz, dayanismanin, birligin, beraberligin Allah’in izniyle berekete vesile olacak” dedi.



“Sizin Hizmetkâriniziz, Sizlere Layik Olmaya Çalisiyoruz”

Erciyes Kayak Merkezi’nin yani sira Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’ni hayata geçirdiklerini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, sunlari söyledi:

“Çok sükür Kayseri’miz spor alaninda da iyi bir noktada, daha fazlasini yapacagiz. Erciyes Kayak Merkezi’mizi hafta sonlarinda yüzbinler ziyaret ediyor. Havaalani terminal binamiz açildi, piril piril, sehrimize yakisti. Her alanda daha iyisini hayata geçirmek bizim için olmazsa olmazimizdir. Bir millet bahçesi hayata geçirildi. Cumhuriyet Bayrami’mizda Gastronomi Günleri ile basladigimiz hizmet alanini herkes anlatiyor, oradan söz ediyor. Biz birlikte olursak güçlü oluruz, biz dayanisirsak her problemi asariz. Biz sizin hizmetkâriniziz, sizlere layik olmaya çalisiyoruz. Simdi kayak merkezine ilave yüksek irtifa merkezini yaptik. Geçenlerde federasyon baskanimiz Mehmet Büyükeksi buradaydi, hayran kaldi, örnegin Galatasaray’in yüzme takimi kamp yapti, bisiklet takimlari, jimnastik ve futbol takimlari ulusal ve uluslararasi kamplar yapildi.”

Büyükkiliç, Kayseri’yi gelecege tasimak istediklerini kaydederek, “Biz bu sehri projelerimizle, uygulamalarimizla ama en önemlisi yatirimci için güvenli bir liman, huzur sehri anlayisi içerisinde, gelecege bir biblo misali tasimak istiyoruz. Baska bir kaygimiz yok, bundan hiç süpheniz olmasin” dedi.

“Ben Sehrime Sevdaliyim. Isini Severek Ask ile Yapan Yorulmazmis”

Kayseri’ye sevdali oldugunu ve ask ile çalisanin yorulmayacagini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Sayin Cumhurbaskanimiz ve Sayin Bahçeli bize bir yük verdi. Cumhur Ittifaki’mizin Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani adayiyiz. Bu yük benim degil, bu yük hepimizin. Gecem yok, gündüzüm yok çünkü ben sehrime sevdaliyim. Çünkü insani yasat ki devlet yasasin felsefesiyle sizlere sevdaliyim. Ben bunu ibadet niyetiyle yapiyorum. Isini severek ask ile yapan yorulmazmis. Biz layik olacagiz, biz dua alacagiz” ifadelerini kullandi.

“Bize Baskanliktan Ziyade Agabeylik Yapti”

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Mutlu Önal ise Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in her zaman kendilerine agabeylik yaptigini ifade ederek, ‘Memduh Baskanin her zaman yanindayiz’ dedi.

Önal, konusmasina söyle devam etti:

“Büyüksehir Belediye Baskan adayimizin da her zaman yanindayim. 165 bin tane lisansli sporcumuz var. 80 tane bransimiz var. 100’e yakin futbol kulübümüz var. Biz yapilani, ahde vefayi bilen insanlariz. Buradaki insanlar kendi cebinden, kendi yüreginden, artirildiklarindan bu memleketin çocuklarina sahip çikiyorlar. Uyusturucuya bulasmasin. Madde bagimliligi olmasin. Kahve köselerinde ezilmesin. Biz bu mantikta yürüyen bir kurumuz. Allah rizasi güden bir kurumuz. Hiç kimsenin burada bir beklentisi yok. Beklentimiz 2 tane çocugumuzu kurtarabilmek. Bize sahip çikan insanlara biz hep sahip çiktik. Memduh Baskanim da Allah razi olsun bu zamana kadar her zaman söylüyor. Bize baskanliktan ziyade agabeylik yapti. Birkaç tane eksigimiz var, onlari da birebir Memduh Baskanima söylerim.”

Konusmalarin ardindan Baskan Önal tarafindan Baskan Büyükkiliç’a amatör spora verdigi desteklerinden dolayi tesekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA