Baharin Müjdecisi Çigdem Çiçekleri Yüzünü Gösterdi

Hava sicakliklarinin mevsim normalleri üzerinde seyrettigi Yozgat’ta baharin müjdecisi olarak bilinen çigdem çiçekleri, yüzünü gösterdi.

Baharin Müjdecisi Çigdem Çiçekleri Yüzünü Gösterdi
Yozgat’ta hava sicakliginin mevsim normallerin üzerinde seyretmesiyle çigdem çiçekleri erken açti. Baharin müjdecisi olarak bilinen ve genellikle Mart ve Nisan aylarinda açan çigdem çiçekleri, bu yil havanin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle kis mevsiminde açti. Ilkbahar mevsiminin müjdecisi olarak kabul edilen çigdem çiçekleri, toprak üstünde boy göstermeye basladi.

Yozgat’in Sarikaya ilçesinde toprak örtüsünü sariya boyayan çigdem çiçeklerinin açtigini gören vatandaslar da hayrete düstü.

Kis mevsiminde açan çigdemleri ilk defa gördügünü söyleyen Abdullah Karatas, “Baharin müjdecisi çigdemler çiçek açti. Ben bu yasa kadar bu mevsimde hiçbir zaman çigdemlerin çiçek açtigini görmedim. Yagmur ve kar yagmasini bekliyoruz. Normalde Mart ve Nisan aylarinda açardi. Karasal iklime sahibiz. Bu mevsimde çigdemlerin çiçek açmasi normal degil, sasirdim” dedi.

Kaynak: İHA