Alapli'da Tehlikeli Yollara Çelik Bariyer Yerlestiriliyor

Zonguldak’in Alapli ilçesi tehlikeli köy yollarin genelinde koruyucu çelik bariyer olarak bilinen oto korkuluk çalismalarina basladi. Keskin viraj, sarampol ve uçurumun bulundugu yol kenarlarinda koruyucu olarak da bilinen çelik bariyerler Asagidag Köyü ile Aydinyayla yolu arasinda tamamlandi.

Alapli'da Tehlikeli Yollara Çelik Bariyer Yerlestiriliyor
Zonguldak’in Alapli Özel Idare Müdürlügü ekiplerince baslatilan çalismalarda, öncelikli olarak tehlikeli virajlar ve uçurum kenarlari basta olma üzere vatandaslarin can güvenligini saglamak ve tehlikelere kalkan olmak için yol kenarlarindaki iyilestirmeler çalismalarinda Alapli’ya bagli Asagidag Köyü ile Aydinyayla yolunda korkuluk montaji yapimi tamamlanarak buralarda tehlike giderilmis oldu. Baslatilan çalismalarda oto korkuluklar, 4 mm kalinligindaki galvanizli dikmeler 2 metre araliklarla 1 metre ankraj boyu saglanacak sekilde zemine ankre edildi. Dikmelere 2.5 mm kalinligindaki galvanizli raylar monte edildi.

Oto korkuluklar montajinin Özel Idare bünyesinde kurulan ekiple gerçeklestirildigini de dile getiren Alapli Kaymakami Selçuk Köksal, "Bu yil itibariyle istege göre parça parça oto korkuluk yapmayi planliyoruz. Su ana kadar 500 metre yakin bir oto korkuluk imalatini tamamladik. Belirlemis oldugumuz tüm güzergahlari peyderpey yapacagiz" dedi.

Kaynak: İHA