O Saatler Arasinda Caddeye Girenler Polis Ekiplerine Takiliyor

Edirne’nin en islek noktalarindan birisi olan trafige kapali Saraçlar Caddesi’nde motosikletlilere ve araçlara yönelik denetim yapildi.

O Saatler Arasinda Caddeye Girenler Polis Ekiplerine Takiliyor
Edirne Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ile Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü ekipleri, saat 10.00 ile gece 02.00 saatleri arasinda araç trafigine kapatilarak yayalastirilan Saraçlar Caddesi’nde motosiklet sürücüleri ve araçlara yönelik denetim yapti.

Edirne’nin en islek ve kalabalik noktalarindan birisi olan Saraçlar ve Çilingirler Caddesi’ne belirlenen saatler disinda giren araçlar ve motosikletliler, vatandaslari ve özellikle aileleri ile birlikte yürüyen çocuklari tehlikeye sokuyor. Vatandaslar caddenin trafige kapali olmasinin verdigi rahatlikla yürürken, arkalarindan korna çalarak gelen ve hiz yapan motosiklet ve araçlardan bezmis durumda. Artan sikayetler üzerine caddede önlem alan polis ekipleri, neredeyse her gün denetim yaparak cezai islem uyguluyor.

Polis ekipleri kurallara uymayan bazi motosiklet sürücülerine ceza keserken, bazi motosikletliler ise polis ekiplerini görünce motosikletlerini caddenin girisine park edip yaya sekilde ilerledi.

Özellikle plakasiz motosikletler üzerinde denetim yapan trafik ekipleri, motosikletin çalinti kaydinin ve trafik sigortasinin olup olmadigini kontrol ediyor. Ekipler, motosiklet sürücülerinin ehliyetlerini de inceleyerek sorgulama yapiyor.

Denetimlerde durdurulan kasksiz ve plakasiz bir motosiklet sürücüsüne 12 bin 300 lira cezai islem uygulandi.

Denetimlerin araliksiz olarak devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA