Evlet Nöbetindeki Anne Saliha Mert Açiklamasi 'DEM Parti'ye Oy Verenler Hakkimiza Giriyorlar'

Van’da, çocuklari daga kaçirilan ailelerin Halklarin Esitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) binasi önündeki eylemi, 75’inci haftada da sürdü. Eyleme katilan anne Saliha Mert, DEM Parti’ye oy verilmemesi gerektigini ifade ederek, “Bu partiye oy verenler, hakkimiza giriyorlar” dedi.

Van’da terör örgütü PKK tarafindan çocuklari daga kaçirilan aileler 75’inci haftada da eylemlerini sürdürüyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Il Örgütü binasi önüne kadar yürüdü. DEM ve PKK aleyhine slogan atan aileler, seslerinin yüksek sesli müzikle bastirilmasina ise tepki gösterdi.

Oglu Yetis için yaz kis demeden eyleme katildiklarini aktaran anne Saliha Mert, “Her zaman buraya gelecegiz ve eylemimize devam edecegiz. Hakkimiz olan evlatlarimizi istiyoruz. Müzikle bizi susturmaya çalisiyorlar ama biz yilmayacagiz. Çocuklarimizi kaybettigimiz yerdeyiz. evlatlarimizi istiyoruz” dedi.

Konusmasinda 31 Mart seçimlerinde kullanilacak oyun önemine deginen Mert, “Oy kullanacak olan herkes bizim gibi aci çeken aileleri görsünler. Bu partiye oy verenler, bizim hakkimiza giriyorlar. Bu yolda can verdik. Evlat çalmislar bizden. Kendi derdimi bile anlatamiyorum. O kadar aci çekiyorum ki, acimin tarifi yok. Bir evlat bu. Evladin tarifi olur mu?” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA