Engelli Genç 9 Yildir Geçimini Pazar Alisveris Torbalarini Tasiyarak Sagliyor

Mardin’de anne babasiz büyüyen engelli genç Murtaza Sünek, üstüne ’pazar taksi’ yazdirdigi el arabasi ile 9 yildir geçimini pazar alisveris torbalarini tasiyarak sagliyor.

Engelli Genç 9 Yildir Geçimini Pazar Alisveris Torbalarini Tasiyarak Sagliyor
Mardin’de yasayan, anne babasiz büyüyen 21 yasindaki engelli genç Murtaza Sünek, küçük yastan itibaren amcasinin aldigi el arabasi ile evlere pazar torbasi tasiyor. Pazari ve yaptigi isi sevdigini söyleyen Sünek, "Çocuk yastan itibaren bu isi yapiyorum. Amcam bana bir el arabasi aldi. Daha sonra çalisip parasini ödedim. Haftanin 4 günü pazarlarda insanlarin torbalarini evlere tasiyorum. Meslegimi, pazarda çalismayi çok seviyorum. Küçük yasta annemi kalp krizinden, babami da trafik kazasinda kaybettim. Simdi agabeyimle birlikte yasiyorum. Evimi geçindiriyorum. Ev için alisveris yapiyorum" dedi.

Pazarda günde 500 ile 700 lira arasi kazandigini belirten Sünek, "Ilk basladigimda is kolay geliyordu. Daha sonralari, zaman geçtikçe agir yüklerden dolayi belimde sikinti yasamaya basladim. Sabahtan aksama kadar evlere el arabasi ile torba tasiyorum. Uzak mesafeye de gidiyorum, yakin mesafeye de gidiyorum. Pazarin basinda aliyorsam 30 liraya götürüyorum, sonlara dogru aliyorsam da 20 liraya götürüyorum. Ekmek parami kazaniyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA