Edremit'te CHP Belediye Baskan Adayini Belirlemek Için Ön Seçim Yapildi

Balikesir’in Edremit ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) belediye baskan adayini belirlemek amaciyla ön seçim yapildi. Seçimin galibi Mehmet Ertas baskan adayi oldu.

Edremit'te CHP Belediye Baskan Adayini Belirlemek Için Ön Seçim Yapildi
Mevcut CHP’li Belediye Baskani Selman Hasan Arslan’in adayliktan çekildigi ön seçimde, aday adaylari Nevin Sayman, Seval Bozkurt, Mehmet Ertas, Tümdeniz Çelebi ve Yurt Yildirim yer aldi.

8 bin 431 üyeden 4 bin 290 üye ön seçimde oy kullandi. Mehmet Ertas, bin 564 üyenin oyunu alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin Edremit Belediye Baskan adayi seçildi.

Sükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen ön seçime iliskin açiklama yapan Mehmet Ertas "Seçim Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasi söleni havasinda geçti. Benim açimdan daha güzel geçti. Bu sonucun Edremit’e 31 Mart için çok daha güzel isiklar tutacak kanaatindeyim. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu, kazanan Balikesir olacak, kazanan Edremit olacak, kazanan Türkiye olacak, kazanan Cumhuriyet Halk Partililer olacak. 31 Mart’ta yapilacak olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Edremit’te dikili olan bayragini bir tik daha yukarlara dikecegimiz kanaatindeyim." ifadelerini kullandi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Balikesir Milletvekili Ensar Aytekin ise "Bir yaris yapildi. Sadece bir yaris demokratik, adaletli, seffaf, esit bir yaris yaptik. Her yarisin birincisi olur."dedi.

Ensar Aytekin ayrica "Biz bu yaris sayesinde dosta güven, düsmana da bir yarisin nasil yapildigini yasiyarak göstermis olduk."dedi.

Kaynak: İHA