Depremin Ayirdigi Aile Hayata Tutunmaya Çalisiyor

Malatya’da, Kahramanmaras merkezli depremlerde Akçadag ilçesindeki ev ve is yerleri yikilan 6 kisilik Cömert ailesi enkaz altinda kaldi. 4 kisinin enkazdan sag olarak çikarildigi aileden anne Ömür Cömert ile 40 günlük torunu hayatini kaybederken aileden geriye kalanlar ise hayata tutunmaya çalisiyor.

Depremin Ayirdigi Aile Hayata Tutunmaya Çalisiyor
Malatya’da, asrin felaketi olarak nitelendirilen 6 Subat depremlerinde 4 ilçede büyük yikim meydana geldi. 29 kisinin yasamini yitirdigi Akçadag ilçesinde can kayiplarinin yani sira çok sayida yapi da enkaza döndü.

Yapi stokunun yüzde 90’i hasar gören ilçeye bagli Baspinar Mahallesi’nde yasayan ve yaklasik 45 yildir marangoz ustaligi yapan 57 yasindaki Kamuran Cömert ve ailesi, 6 Subat’ta 13.24’te meydana gelen 7,6 büyüklügündeki depreme evlerinde yakalandi. Ev ve is yerleri yan yana olan Cömert ailesi yikilan evin altinda kalirken saatler sonra enkaz altinda çikarilan aileden anne Ömür Cömert ile 40 günlük torunu hayatini kaybetti.

Depremin ayirdigi aile bugünlerde tarlaya dönen ev ve is yerlerinin bulundugu bölgede yeni bir marangoz atölyesi için çalismalara baslarken anne Ömür Cömert ile 40 günlük torunu Ömür Cömert’in mezarini sik sik ziyaret ederek hayata tutunmaya çalisiyor.

Enkazdan sag kurtulan 19 yasindaki Irem Cömert, enkaz altinda annesi ile yan yana olduklarini belirterek acilarinin hala taze oldugunu söyledi.



Ailenin tek erkek çocugu Emre Cömert ise kendisi disinda tüm aile bireylerinin enkaz altinda kaldigini ifade ederek, "6 Subat depremlerinde evlerimiz, isyerimiz ve araçlarimiz hepsi gitti. Ailemin hepsi enkaz altinda kaldi. Annemle birlikte 40 günlük kizimi kaybettim. Zor bir durum acimiz büyük Allah bir daha benzeri bir durumu kimseye yasatmasin. Bugün de kendi imkanlarimizla yikilan isyerimizi yeniden olusturmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA