Deprem Onu Muhtarlik Yaptigi Köyünden Kopardi

‘Asrin felaketinin’ ardindan evi ve köyünün büyük bir kismi yikilan 73 yasindaki Mehmet Petek, engelli çocugu ve esiyle Malatya’ya gelerek konteynere yerlesti. Iki dönem muhtarlik yaptigi köyünü terk etmenin üzüntüsünü yasayan Petek, geri dönecegi günü hasretle bekliyor.

Deprem Onu Muhtarlik Yaptigi Köyünden Kopardi
Merkez üssü Kahramanmaras olan 7.6 ve 7.7. büyüklügündeki depremler büyük can ve mal kayiplarina sebep oldu. ‘Asrin felaketine’ Adiyaman’in Çelikhan ilçesine bagli Recep Köyünde yakalanan Mehmet Petek’in (73) evi yikildi. Eviyle birlikte iki dönem muhtarlik yaptigi köyünün de büyük bir kismi yikilan Petek, zihinsel engelli 30 yasindaki oglu ve esi Elif Petek’le Malatya’ya geldi. Petek, burada Bostanbasi Mahallesi Barguzu Caddesindeki konteynere yerlesti. Kentte, 120 bin kisinin yasadigi 74 konteyner kentten birinde hayatini sürdüren ve kendisi ile esinin rahatsiz oldugunu belirten Petek, memleket hasreti çekiyor. Yasadigi topraklari terk etmenin üzüntüsünü yasayan Petek, geri dönecegi günü iple çekiyor.

“Köyümüz depremle birlikte yerle bir oldu”

Mahallesi depremde yerle bir olan muhtar Mehmet Petek, “Depremde benim ve çocuklarimin evleri yikildi. Su anda belli bir yerimiz yok ama devletimiz yapacagini söyledi ve bizde bekliyoruz. Sag olsunlar burada konteyneri verdiler ve burada oturuyoruz, devlet olmasa biz ne yapacagiz? Allah razi olsun devletimizden biz raziyiz, basimizi sokacak bir yerimiz oldu. Çok yakin bir kaybim yok ama akrabalarimdan hayatini kaybedenler oldu. Deprem olunca köyde 18 kisi hayatini kaybetti. Ben, esim ve engelli bir çocugumla birlikte su anda burada yasiyoruz. Annemin, babamin memleketi Adiyaman’i biraktim geldim tabi ama yine de buna da sükrediyoruz konteynerlerde rahatça oturabiliyoruz. Bizim köyümüz depremle birlikte yerle bir oldu, bizi buradan alip götürsünler Adiyaman’a. Her seyimiz gitti orada arazimiz gitti, biz korkuyoruz köye gitmeye” diye konustu.

Kaynak: İHA