Cumhuriyetin 100. Yilinda Yapimi Tamamlanan Okul, Ögrencilerine Kavustu

Elazig’da Milli Egitim Bakanligi tarafindan Cumhuriyetin 100. yilina özel yapimi tamamlanan 100. Yil Çaydaçira Ortaokulu, ögrencilerine kavustu. Ara tatilin ardindan yeni okullarina kavusan ögrenciler büyük mutluluk yasadi.

Cumhuriyetin 100. Yilinda Yapimi Tamamlanan Okul, Ögrencilerine Kavustu
2020 yilinda meydana gelen Elazig depreminde 23 okul yikilmis ve bunun üzerine Milli Egitim Bakanligi tarafindan kente 40 okul kazandirilmisti. Deprem riski tasiyan okullarda yik-yap projesi çerçevesinde 29 okulun yenilenmesi islemleri devam ederken bir yandan da büyüyen ve gelisen yerlesim yerlerinde ihtiyaçlar belirlenerek okul yapimlari sürüyor. Bu çerçevede bunlardan biri olan 24 derslikli 100. Yil Çaydaçira Ortaokulu da Cumhuriyetin 100. yilinda tamamlanarak kapilarini ögrencilere açti. Ara tatilin ardindan ögrenciler, yeni okullarina kavustu. Ilk ders zilinin çaldigi okulda, ögrenciler ve ögretmenler büyük mutluluk yasadi.

Okulun depremden sonra yapildigini belirten okul müdürü Mehmet Atik Kaçar, “Çaydaçira bölgesi için çok iyi oldu, burada bir okul eksigi vardi. Milli Egitim Bakanligi tarafindan depremden sonra 24 derslik olarak kuruldu. Laboratuvarlariyla beraber toplamda 30 derslige sahip bir okul. Okulumuzun yemekhanesi, tam tesekküllü mutfagi, spor salonu ve bahçede birçok fiziksel aktivitesi var. Okulumuz, muhtemel bir deprem anindan toplanma merkezi olarak da düsünülmüs. Bunun disinda ögrenciler için yine bir çok imkani var. Ögrencilerimiz de yeni döneme büyük bir heyecanla basladi.

Bizler ara nakilleri aldik. Dönem ortasindan baslamamiza ragmen suanda yaklasik 500 tane kayita ulasmis durumdayiz. Okulumuzun kapasitesi ise 720 ögrenci ve bu ilerleyen dönemlerde yükselebilir. Okulumuz suanda egitim ögretime hazir halde. Vatanda, millete ve hepimize hayirli olsun” dedi.

Ögrencilerden Osman Demirsahin, ’’Okulumuz, yeni ve her sey tertemiz. Eski okulumuz çok kötüydü ama burasi güzel. Yeni arkadaslarla tanisacagim için de heyecanliyim” diye konustu.

Ögrencilerden Efe Tasdelen ise ’’Yeni arkadaslar edinecegim. Tertemiz bir okul ve eski okulumdan daha iyi bir basari da yakalayabilirim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA