Araliksiz 30 Yildir Özveriyle Muhtarlik Görevini Yürütüyor

Yozgat’ta yasayan 70 yasindaki Rasim Demirkapak, ilk kez 1994 yilinda seçildigi Asagi Nohutlu Mahallesi muhtarligini 30 yildir özveriyle sürdürüyor.

Araliksiz 30 Yildir Özveriyle Muhtarlik Görevini Yürütüyor
Yozgat’ta 4 bin 585 nüfuslu Asagi Nohutlu Mahallesi muhtarligina 30 yil önce seçilen Rasim Demirkapak, görevini 6 dönem üst üste hiç ara vermeden ilk günkü azimle yürütüyor. Her sabah mahallesini köse bucak gezen ve tespit ettigi sorunlari gerekli yerlere bildirip çözüme kavusturan Muhtar Demirkapak, mahalle sakinleriyle de sik sik sohbet edip sorunlariyla bizzat ilgileniyor. Genci ve yaslisiyla mahalle sakinlerinin sevgisini de kazanan Demirkapak, bir dönem daha muhtarlik yapmak için aday oldugunu açikladi.



“Çalismalarini begeniyoruz”

Mahalle sakinlerinden Bilal Yücel muhtarlarindan memnun olduklarini belirterek, en ufak bir sikinti da yetkililere ulasarak mahallenin sorunlarini gidermeye çalistigini söyledi.

Yücel, muhtar Demirkapak’in çalismalarini begendigini de vurgulayarak bir dönem daha seçilmesini istediklerini belirtti.



“Bir dönem daha muhtar olmasini istiyoruz”

Asagi Nohutlu Mahallesi’nde esnaf olan Ekrem Disli de, “Muhtarimizdan bizler çok memnunuz, yeni dönemde de onu muhtar olarak görmek istiyoruz. 30 senedir mahallemizde muhtarlik yapiyor. Mahalle sakinlerimiz, muhtarimizin yaptigi hizmetlerden memnun. 6 dönemdir bizim muhtarimiz, bir dönem daha istiyoruz” seklinde konustu.



“Mahallemin her kösesinde emegim var”

Mahallesi için elinden gelen her seyi severek yaptigini söyleyen muhtar Rasim Demirkapak ise “Bizim mahallemizin 4 bin 585 seçmeni var su anda. Ben 6 dönemdir muhtarlik yapiyorum. Mahallemin her kösesinde emegim, hizmetim var. Belediyemiz ile iç içe çalisiyoruz, bu zamana kadar 7 belediye baskani ile çalistim, hangisine gittiysek mahallemizin sorunlarini çözdüler. Onlarin hepsine tesekkür ediyorum. Benim 24 saat telefonum mahalle halkim için açik, gücüm yettigi, elimden geldigi kadar onlarin sorunlarini çözmeye, hizmet etmeye çalisiyorum” ifadelerine yer verdi.

“Yine adayim”

Mahalle sakinlerinin teveccühünün kendisinden yana oldugunu da hatirlatan Demirkapak, “30 yildir araliksiz muhtarliga devam ediyorum, Rabbim izin verirse yine adayim. Mahallemizin teveccühü de benden yana, onlara çok tesekkür ediyorum. Onlar çalisani çalismayani çok iyi biliyorlar. Mahallemize hizmet ettiniz mi onlarda sizi seve seve bas taci yapiyorlar. Bu son dönemim Rabbim izin verirde bir 5 sene daha muhtarlik görevimi yaptiktan sonra artik aday olmayacagim. Her seyi en güzel sekilde ve zamaninda birakmak lazim” dedi.

Kaynak: İHA