Kurt Gibi Uluyup Otobüs Seferlerini Yönlendiriyor

Aksaray’da halk otobüsü duraginda çalisan 78 yasindaki Mehmet Kaya, kurtlarin sehre inmesiyle Kurtlar Vadisi adini verdigi mahallesine yapilan otobüs seferlerini yolculara uluyarak anons ediyor.

Kurt Gibi Uluyup Otobüs Seferlerini Yönlendiriyor
Aksaray’da 21 yil önce halk otobüslerinin sefer düzenlemesi ve sabit durak bekçiliginde çalismaya baslayan 78 yasindaki ’Memo Dayi’ lakapli Mehmet Kaya, hem soförlerin hem de vatandaslarin sevgisini kazandi. Ise ilk basladigi dönemlerde yasadigi mahallede kurtlarin sürekli sehre inmesi üzerine mahallesini Kurtlar Vadisi olarak isimlendiren Mehmet Kaya, ayni mahallenin otobüs seferlerini yönetirken ilginç bir yöntem kullanmaya basladi.

Aksaray Lisesi yanindaki sabit durakta Kurtlar Vadisi ismini verdigi TOKI Cumhuriyet Mahallesi’ne yapilan seferlere gelen yolculari “Haydi kalkiyor Kurtlar Vadisi TOKI” diye seslenerek davet eden Mehmet amca, her anonsunun sonunda kurt gibi uluyarak sefer yapacak otobüsün kalkisina dikkat çekiyor. Durakta diger semt ve mahallelere de kisa isimler uyduran yasli adam her anonsuna uluyarak baslayip uluyarak son veriyor. Her 5 dakikada bir kalkis yapan otobüslerin saatleri geldiginde sürücülerle komik diyaloglara giren Mehmet Kaya, otobüslerin kalkisi esnasinda ise el sallayarak ugurluyor.

Mahalleye inen kurtlardan esinlenerek duraga isim buldu

Kisin dagdan inen kurtlardan esinlenerek oturdugu ve otobüs seferlerini yönlendirdigi mahallenin duragina isim koydugunu anlatan Mehmet Kaya, “Ben 1945 Aksaray dogumluyum. Ben önceden sofördüm. Meslegimi de çok seviyordum. Fakat simdi uzun yollar oldugu için dayanamadim. Dayanamayinca geldim burada oyuncak satmaya basladim. Oyuncagi da Konya’da toptancilardan alirdim. Sonra burada uzun bir mühlet oyuncak sattim. Sonra bu duraga ise girdim. Asagi yukari 20-21 senedir bu durakta halka hizmet ediyorum. Isimden memnunum ondan sonra halk memnun, soför arkadaslar memnun çok sükür elhamdülillah isimi seviyorum. Simdi ben TOKI’de oturuyorum. 5. Etap’ta oturuyorum. O zamanlar orada hiç apartman yoktu. Biz mesela pencereden baktigimiz zaman kurtlar orada uluyorlardi. Daglardan iniyordu, dagdan asagi iniyordu biz asagi inmeye korkuyorduk. Hayvanlar aç, kis günü ondan sonra baktim. Dedim kendi kendime duragin adini Kurtlar Vadisi koyalim dedim. Içimden geldi, hosuma gitti. Simdi ben burada bagiriyorum. TOKI, Dis Hastanesi, Göç Idaresi, Cuma Pazari, Hastane, Postane, Timarhane, Mezbahana diyorum ondan sonra Kurtlar Vadisi diyorum. TOKI deyince sonunda uluyorum. Böyle ara sira uluyorum arkadaslarda memnun kaliyor. Yolcularimizda memnun oluyor” dedi.



Belediye ressami bekçi kulübesine resmini çizdi

Kulübesine belediye ressami tarafindan resminin çizildigini anlatan Mehmet Kaya, “Benim resmim duvardaydi. Belediyenin ressami arkadas yaptiydi. Bazi arkadaslar çekemediginden neden bizim resmimiz yok, bizimde resmimiz olsun derken belediye yasakladi. Oradan kaldirildi. Ondan sonra burada bizim bir soför arkadasimiz var Allah razi olsun ondan o arkadasimiz belediyeye gitti geldi. Müdür beyin yanina gitti, müdür beyde arkadasimi kiramadi. Kiramayinca resmi kulübesine yapin dedi.

Sonra kulübeye yaptilar. Burada gelirler resmimi çekerler. Burada benle beraber resim çekiyorlar. Hepsini yapiyorlar çünkü halk seviyor beni” diye konustu.

TOKI Duraginda soförlük yapan Erol Kiliç ise Mehmet amcaya olan sevgilerini anlatti. Kiliç, “Memo dayi bizim için duragin vazgeçilmezi, o bir markadir. Günlük ailemizden daha çok onu görüyoruz. Yani vazgeçilmez bir insan, anlatilacak gibi degildir. Kelimelerle anlatilmayacak kadar mükemmel bir insan, Kurtlar Vadisi TOKI’nin tek baskahramani var oda Memo Dayi, baska da üstüne tanimam” dedi.

Kaynak: İHA