Yatalak Babalarini Birakmayinca Ikinci Depremde Tüm Aile Can Verdi

ADANA – Adana’da 6 Subat’ta ilk depremde binalari zarar gören ancak babalari yatalak oldugu için evi terk etmeyen aile ikinci depremde bina çökünce hayatini kaybetti. Geride kalan dede ve babaanne depremin yildönümü öncesi acilarinin hala çok taze oldugunu söyledi. Depremde ölen aileden geriye ikinci depremden önce evlerini çektikleri video kalirken videoda evdeki çatlaklar görüldü.

Yatalak Babalarini Birakmayinca Ikinci Depremde Tüm Aile Can Verdi
Kahramanmaras merkezli depremlerde 50 binden fazla kisi hayatini kaybederken, 100 binden fazla kisi de yaralandi. Depremin olusturdugu yikici etki ise Adana dahil 11 farkli il de hissedildi. Adana’da 11 bina yikilirken 418 kisi de hayatini kaybetti. Merkez Çukurova ilçesinde ilk depremde hasar gören, ikinci depremde ise yarisi yikilan Mete Apartmani’nda 12 kisi hayatini kaybetti. Bu kisilerden 4’ü ise bedensel engelli Erdeniz Öz (52), esi Serap (50), ogullari Fikret (22) ve Mustafa (15) oldu.

Babalari için eve çikmislar

Aile, ilk depremde hasar gören apartmana bedensel engelli babalari Erdeniz disarida kalmasin diye çiktilar ve ögle saatlerinde yasanan ikinci depremde enkaz altinda kalarak hayatlarini kaybettiler.

Bile bile ölüme gittiler

Öte yandan Fikret Öz’ün ikinci depremden önce çekip arkadasina attigi video ortaya çikarken videoda evdeki çatlaklarin gözle görüldügü ve gencin, ’Bu ev bir deprem daha olsa yikilir’ dedigi gözüktü.

Aileden geriye kalan dede Fikret Öz ve babaanne Emine Öz yasadiklari tarifsiz aciyi Ihlas Haber Ajansi’na anlatti.

“Insallah bir daha yasamayiz”

Depremde tüm ailesini topraga veren Fikret Öz, "Insallah bir daha yasamayiz, bizim hatiralarimiz o günden sonra acilarimiz oldu, çocuklarimizin hatiralari ile yasiyoruz. Esimle ben de depremden sonra dünya ile iliskimizi kestik. Depremde evin yikildigini ögrenince o an bittik ya biz bittik, yasadigimiz istirabi düsünmek istemiyorum, Allah kimsenin basina vermesin zor bir süreç. Macaristan’dan veya Bulgaristan’dan bir ekip gelmisti, molozun üstüne çikti sonra geri dönüp ’Hiç canli yok’ dediler. O zaman ögrendim ailemin vefat ettigini, tabi kimseye söyleyemedim. 5 - 6 ay sonra ancak esime o zamandan bildigimi söyledim" dedi.

“Soy ismimi devam ettirecek kimse kalmadi”

Ailedeki tek erkek torunlarin Fikret Öz (22) ve Mustafa Öz (15) oldugunu belirten dede Öz, "Soy ismimi devam ettirecek kimsem kalmadi büyük oglumun iki oglu vardi, küçük oglumun iki kizi var. Bizler öldükten sonra benim soy ismimi devam ettirecek kimse kalmadi. Allah’in takdiri buymus iste, biz istemezdik böyle olmasini Fikret ile Mustafa devam ettirir diyorduk. Amcasinin iki kizi var, bizde adet evlenirken kusak baglanir Fikret ve Mustafa onlarin kusaklarini baglayacaklardi. Simdi onlara kusak baglayacakta kimse kalmadi yapacak bir sey yok’’ dedi.

“Yagmurun altinda 5 gün bekledik”

Tüm ailesini kaybeden Emine Öz, "Yagmurun altinda 5 gün bekledik orada. 5 gün aci çektik, bagirdik. Fikretim çik dedim, kuzum el ver dedim ama çikmadi. Ben bagirirken de en önce o çikti. Bu sefer de Mustafa diye bagirdim, hiç kendi dogurdugum oglum aklima gelmedi. Torunlarima çok yandim. Enkazdan çikmadan önce oglum insallah vefat etmissindir dedim. Insan evladina söyler mi, ben söyledim çünkü bu aciya dayanamazdi iki oglu birden vefat etmisti. Çocuklarina çok düskündü eline geçen her seyi onlara verirdi, kendi yemez onlara yedirirdi" ifadelerini kullandi.

“Bile bile ölüme gittiler”

Evladi ve torunlarinin bile bile ölüme gittigini aktaran Emine Öz, "Zor karar verdik, çok aci çektik bu olayda. Bedensel engelinden dolayi ilk depremde asagi inemedi, merdivenden nasil ineyim dedi.

Biz çocuklari ve annelerini asagi indirip yanimiza almistik. Onlar da babalari yukarida olunca asagida duramadi Fikret yukari çikmak istedi, biz birakmak istemedik. Gelelim hepimiz kucaklayalim Erdeniz’i indirelim dedik fakat onlar çiktilar. Bile bile ölüme mi gittiler çünkü Fikret’in çektigi video var arkadasina göndermis, çok çatlak var çok çatlak var diye tekrar tekrar söylüyor. Bile bile çikmislar, vadeleri buraya kadarmis’’ dedi.

Kaynak: İHA