Villalari Aratmayan Köyevleri 4 Subat'ta Teslim Ediliyor

Kahramanmaras merkezli 2 büyük depremde agir hasar alan Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde insa edilen ve villalari aratmayan köyevleri 4 Subat’ta teslim ediliyor.

Villalari Aratmayan Köyevleri 4 Subat'ta Teslim Ediliyor
Yüzyilin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki büyük yikima ugrayan Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) koordinesinde Mesthöyük, Gedikli, Naimler, Kiriskal, Incirli, Çakmak ve Nogaylar olmak üzere 7 köyde toplam 310 köyevinin insasi devam ediyor. Ilçede yapilan köyevleri görüntüsü, bahçesi ve çevresindeki ormanlariyla villalari artmazken Mesthöyük, Gedikli, Naimler köyünde yapimi tamamlanan toplam 69 köyevinin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 4 Subat’taki Gaziantep programinda kura ile depremzedelere teslim edilmesi bekleniyor.

“Bu eve yerlesen vatandaslarimizda deprem korkusu kalmayacaktir”

Depreme karsi dayanikli olacak sekilde insa edildigi için köyevlerine yerlesecek vatandaslarda deprem korkusunun kalmayacagini belirten Köy Insaatlari Saha Sefi Akan Bilir, “Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde 7 köyde 310 köyevi ve 34 tane ahirin bulundugu yerlesim yerleri insa ediyoruz. 7 köyün yerlesim yerleri ve sayilari ayri. Tamamladigimiz Gedikli köyünde 47 adet köyevi var. Tüm imalatlarini bitirdik ve çevre düzenlemesini yapiyoruz. Bu köyevleri betonarme karkas olarak yapildigi için en siddetli depreme dayanacak durumdadir. Bu eve yerlesen vatandaslarimizda deprem korkusu kalmayacaktir” dedi.



“Köyevleri dört dörtlük yapildi”

Köyevlerinin villalardan fazlasinin olup eksiginin olmadigini aktaran Santiye Sefi Bilir, tamamlanan evlerin 4 Subat’ta düzenlenecek kura ile teslim edilecegini ifade etti.

Bilir, “Evler dizayn olarak villa tarzinda tasarlandi. Köydeki vatandaslarimizin çok rahat yasayacagi, modern tarzda yasayacagi evler yapildi. Köyevlerinin villalardan fazlasi var eksigi yok. Evlerimiz hem dis cephe hem iç donanim olarak dört dörtlük yapildi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 4 Subat’ta Gaziantep’e gelmesiyle birlikte kuralar çekilecek ve teslimatlara baslayacagiz. Toplam 7 köyde ise köyevlerinin yüzde 85’i tamamlanmis durumda. Onlari da Mart ayi sonunda tamamini teslim etmis oluruz” ifadelerini kullandi.

“Vatandaslarimiz yasam tarzi olarak sinif atlayacak”

Sehirdeki yerlesim yerlerinden daha rahat bir alan olusturuldugu için köyden sehre göçlerin azalacagini söyleyen Saha Sefi Bilir, “Köyevleri, sehirlere yakin yerlerde oldugu için sehirdekilerden rahat yasanilacak ve köyden sehre olan göçleri engelleyecektir. Vatandaslarimiz bu köyevlerine yerlestigi zaman yasam tarzi olarak sinif atlayacaktir. Insaat islerine bakis açilari degisecek ve ev yaparken bu yapilari örnek alacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA