Termometreler Eksi 20'Yi Gördü, Tunceli'de ''Aglayan Kayalar'' Dondu

Tunceli-Erzincan karayolunda bulunan ve halk arasinda “Aglayan Kayalar” olarak adlandirilan kayalar, hava sicakliginin eksi 20 derecelere kadar düsmesinin ardindan buz tuttu.

Termometreler Eksi 20'Yi Gördü, Tunceli'de ''Aglayan Kayalar'' Dondu
Tunceli-Erzincan karayolunun 40. kilometresindeki Hilbes köyü yakinlarinda bulunan 20 metrelik kayalar, sürekli su damladigi için halk arasinda “Aglayan Kayalar” olarak isimlendiriliyor. Dört mevsim ayri güzellige bürünen kayalar, hava sicakliklarinin eksi 20 derecelere kadar düsmesinin ardindan buz tuttu. Donmus haliyle ayri görsel sölen sunan kayalar, karayolunu kullanan vatandaslarin da ilgisini çekiyor.

Karayolunu kullanan Dilay Yoleri, hava sicakliginin eksilere düsmesinin ardindan Aglayan Kayalarin görsel sölenine tanik olmaktan mutlu oldugunu belirtirken, Ahmet Yildiz ise ’’Burasi kisin konuyor, ilkbaharda suyun cosmasiyla birlikte yosun tutuyor. Yoldan geçen araçlar burada duruyor, insanlar fotograf çekiyor; video çekiyor. Buranin özelligi hiçbir sekilde müdahale edilmemis, kendiliginden olmus, suyun baska yerden tasinmasi yok. O nedenle insanlarin dikkatini çekiyor’’ dedi.

Kaynak: İHA