'Sarimsakçi Milletvekili'nden CHP'ye Elestiri

Çin sarimsagina, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde eline aldigi Tasköprü sarimsagi ile savas açan 22. Dönem CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yildirim, 2 yildir akciger kanserine karsi verdigi mücadele sirasinda CHP Milletvekili ve Kastamonu Belediye Baskan adayi Hasan Baltaci ve CHP Il Baskanligi yönetiminin kendisini telefonla dahi arayarak ’geçmis olsun’ dileginde bulunmadigini söyledi.

'Sarimsakçi Milletvekili'nden CHP'ye Elestiri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili olarak 22’nci Yasama Dönemi’nde görev alan ve görev süresi boyunca Tasköprü Sarimsagi ve Kastamonu’nun yöresel ürünlerini Türkiye gündemine tasiyarak üreticiye destek saglamak amaciyla seferber olan Mehmet Yildirim, 2 yildir kanser hastaligi ile mücadele ediyor. Kastamonu’daki evinde tedavisi devam eden Yildirim, IHA muhabirine konustu.

44 yillik siyaset hayati boyunca Kastamonu’nun gelismesi için mücadele verdigini ve siyasi hayatinin bu amaç dogrultusunda sekillendigini söyleyen Yildirim, Kastamonu ve Türkiye’de yasanan siyasi gelismelerle ilgili de degerlendirmelerde bulundu. Milletvekilligi görevi sirasinda Çin sarimsagina savas açan ve memleketinin dünyaca ünlü Tasköprü sarimsagini eline alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çikmasi ile yillarca gündemde kalan Yildirim, 2 yildir gördügü kanser tedavisi sirasinda ise tam 40 yil hizmet verdigi partisi tarafindan yalniz birakildigini ifade etti.



“Seçim zamani ile geçim zamanini birbirine karistirmadik”

Siyaset hayati boyunca ögretmeninin verdigi görevleri yerine getirmeye çalistigini belirten Yildirim, “Ben milletvekili adayi oldugumda ögretmenim, Tasköprü’de, ‘ögrencim geliyor, ögrencim. Elime sarimsagi, sirtina kendirin bagini baglayip meclise gönderecegim. Eger onlarin hakkini hukukunu, üreticinin hakkini hukukunu korumazsa ona ögretmenlik hakkimi helal etmem demisti. Ben de o görevi mecliste yerine getirdim. 1983 yilindan itibaren aktif siyasete girdim ve 2002’ye kadar 40 yillik emek var. SODEP’in il baskanligi görevini üstlendigim zaman 80 darbesi olmustu ve kimse siyasi görüsünü açiklayamiyordu. Ben cimbizla eski Cumhuriyet Halk Partisi üyelerini toplayarak harekete geçtim. Mücadele ettik. Dönemin belediye baskani Ali Köse ile karsi karsiya mücadele ettik, birbirimizi hiç kirmadik, saygisizlik etmedik. O seçimi kazandi, benim de projem olan toplu konut projesi ile Kuzeykent’i beraber yaptik. Seçim zamani ile geçim zamanini birbirine karistirmadik. Simdi ayni partinin milletvekilleri birbirini yiyor. Birakin ayni bölgenin milletvekillerini, ayni partiden milletvekilleri birbiriyle çekisiyor” dedi.



“Iktidari paylastik”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a Tasköprü sarimsagi için verdigi destekten dolayi tesekkür eden Yildirim, “Ben milletvekili oldugumda 5’inci oturumda elimde kürsüye sarimsakla çiktim. O gün o sarimsaktaki mücadele farkliydi. Ben Sayin Cumhurbaskanina tesekkür ediyorum. O da bana destek verdi. Hemsehrimiz dönemin bakanlarindan Murat Basesgioglu, o günün diger milletvekilleri de destek verdiler. Beraber çalistik. Iktidari paylastik. Ben dile getirdim, Murat Basesgioglu, Cumhurbaskani onay verdi” diye konustu.



“Ben bu hastaliga yakalanali bir gün geçmis olsun dilegini duymadim”

2 yil boyunca kanser tedavisi görmesine ragmen CHP Milletvekili Hasan Baltaci ve CHP Kastamonu Il Baskanligi yöneticilerinin kendisini telefonla dahi aramadiklarini belirten Yildirim, “Ben kimseye dargin degilim. Hasan Bey ile karsilastigimizda selam veriyorum, lakin bunlarin kafasinda baska seyler var, evimin 100 metre uzaginda oturuyor. Ben bu hastaliga yakalanali bir gün ’geçmis olsun’ dedigini duymadim. Benim bir kirginligim yok ama üzüldün” seklinde konustu.



"Su an parti bütünlügü var mi, bence yok"

CHP’nin Afyon’daki genel kurulu sirasinda CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltaci, CHP Kastamonu eski il baskani Hikmet Erbilgin ile Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal arasinda yasanan ve Türkiye gündemine oturan tartismayi da degerlendiren Yildirim, “Misafir olarak gelmis olan milletvekili ve il baskanina o sekilde davranilmasi bardagi tasiran son damladir. Ama aralarinda ne yasandi bilmiyorum. Incelemeyi bile kayda almam. Ama dogru degil. Beni incitti. Orada, ‘çikin disari, hirsizlar disari ’demek Kastamonululari kovalamaktir, beni, Hasan Beye oy veren herkesi kovalamaktir. Ama dogru bulmam, orada sizin ne isiniz var? Davet edilmediginiz yeri karistirmaya ne hakkiniz var. Sen önce kendi evinin önünü süpür. Sen partiyi burada darmadagin etmissin! Su an parti bütünlügü var mi, bence yok, ben bilmiyorum” ifadelerini kullandi.

“Diyelim ki muhalefetin adayi kazandi, belediye isçisinin maasini ödeyemez”

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltaci’nin Kastamonu Belediye Baskan adayi olmasi ile ilgili de konusan Yildirim, “Hasan Bey belediye baskan adayi oldu, hayirli olsun. Yerel seçimlerde bir adayin niteligi, niceligi, mensup oldugu siyasi parti, siyasi partinin Türkiye içerisindeki konumu ve durumu, göz önüne alinmali. Simdi AK Parti 2028 yilina kadar iktidar mi? Farz edelim, belediye baskanligini muhalefetin adayi kazandi, belediye isçisinin maasini ödeyemez. Su an Iller Bankasindan gelen payla bin 350 belediye isçisinin maasini ödeyemez. Emlak Vergileri ile altyapi gibi çalismalar yapilamaz. Bunun için bizim Ankara’nin destegine ihtiyacimiz var, kaynaga ihtiyacimiz var” dedi.



“Deniz Baykal’dan sonra marjinaller, CHP’ye siginma evi olarak daldilar”

CHP’de marjinal kesimlerin yönetimi ele geçirdigini ifade eden Yildirim, “Deniz Baykal’dan sonra marjinaller, Cumhuriyet Halk Partisi’ne siginma evi olarak daldilar ve CHP’ye doldular. Bunlar yönetimleri, Ankara’da, Izmir’de, Istanbul’da, hatta Kastamonu’da ele geçirdiler. Kendilerinden baskalarina yasam hakki vermiyorlar” diye konustu.



“Hasan Baltaci burada EMEP’in il baskaniydi”

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltaci’nin daha önce EMEP Kastamonu il baskani olarak görev yaptigini kaydeden Yildirim, “Hasan Baltaci burada Anayasa Mahkemesi tarafindan teröre yardim ve yataklik tan kapatilan EMEP’in il baskaniydi, onu biliyorum. Ben milletvekili oldum. Hasan Baltaci ve Hasan Akkün’ün kizi o dönemde beni ziyarete geldi. Sayiniz ne kadar dedim, ‘400 civarinda’ dediler. Benim adayligimda oy verdiniz mi dedim, ‘vermeyiz’ dediler, vermediklerini itiraf ettiler” diye belirtti.



“Bunlar bir üçgen kurmuslar, üçgenin içine kimseyi koymuyorlar”

CHP’de Kastamonu Belediye Baskan adayligi için farkli alternatiflerin olmasina ragmen degerlendirilmedigini kaydeden Yildirim, “Ben Kastamonu Belediye Baskanligi adayligi için Ender Karahasan’la konustum, aday olmasini tavsiye ettim. Burada bir alternatif olsun dedigim de Ender Karahasan, CHP il baskani, Hasan Baltaci ve Hikmet Erbilgin ile görüstü. Geçit vermediler. Bunlar bir üçgen kurmuslar, üçgenin içine kimseyi koymuyorlar. Bunlar hem parti için hem de ülke için iyi seyler degil” seklinde konustu.

Siyasette pek çok hayalini gerçeklestirdigini, ancak ikisini gerçeklestiremedigini kaydeden Yildirim, “Siyasi hayatim boyunca iki seyi basaramadim. Bunlardan birincisi Özel Ugurlu Hastanesi’nin yeniden hizmete girmesiydi. Digeri de kapatilan Tasköprü Sigara Kagidi Fabrikasi’nin(SEKA) yeniden hizmete girmesiydi. Amacim kamulastirmak ve geri almak suretiyle hastane ile fabrikayi faaliyete geçirerek bin kisiye istihdam saglamakti” dedi.

Kaynak: İHA