SANKO Sanat Galerisi'nde 'Ayintab Bastasi' Temali Resim Sergisi

Ressam Gülümay Çiraz, tuval üzerine karisik teknikler kullanarak yaptigi eserlerinden olusan “Ayintab Bastasi” temali resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverle ile bulusturdu.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Ayintab Bastasi' Temali Resim Sergisi
Gülümay Çiraz, sergi açilisinda yaptigi konusmada “Toplumlarin gelisip ilerlemesinde önemli bir yeri olan sanatin birlestirici ve bütünlestirici bir gücü var” dedi.

Sergiyi izleyen sanatseverlerin duygu ve düsüncelerin zaman içinde nasil evrildigini kesfedecegini anlatan Çiraz, “Dünyamin derinliklerini sanatseverler ile paylasacak, birlikte bir sanat yolculuguna çikacagiz” ifadelerini kullandi.

Deneyimlerin sanatini zenginlestiren ve farkli perspektiflerle tanismasina imkan taniyan unutulmaz hatiralara dönüstügünü dile getiren Çiraz, sözlerini söyle sürdürdü: “Sanatin türevli olmasi beklenmektedir. Duygularimizin ve düsüncelerimizin yogunlugu oldugu gibi gördügümüz nesnelerin gerçek yansimasini ortadan kaldirir. Ayni düsünce farkli biçimlerde de anlatilir. Duygu ve düsüncelerin zamansal farkliliklari zemin üzerinde bir denge olusturmamiza yardimci olur. Baslangiçta gördügümüzü daha sonraki çalismalarda duygu ve düsünce yogunlugu ile yorumladigimiz zaman ilk izdüsümünden çok daha farkli bakis açisi sergiledigini görebiliriz. Olusum sürecindeki duygu, düsünce ve zaman kavramlari bütüne ulasmamizi saglar. Dünyamizdaki duygu derinligi anlatmak istediklerimizi bizden bagimsiz degerlere dönüstürür ve bütünsellestirir.”

Dogup büyüdügü Gaziantep’te sergi açarak en büyük hayallerinden birini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini ifade eden Çiraz, “Eserlerime ev sahipligi yapan SANKO Sanat Galerisi’ne sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.



Konusmalarin ardindan Ressam Nurten Çatikkas Kale, Zeugma, Firat’in Gerdanligi yayini Çiraz’a takdim etti. Sergi açilisina SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Baskan Yardimcisi Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoglu, Ressamlar Aysegül Bakkaloglu, Gül Öztürkmen Demir, Hüseyin Eroglu ve sanatseverler katildi.

Gülümay Çiraz’in, Gaziantep’in plakasindan esinlenerek 27 eserinin yer aldigi “Ayintab Bastasi” temali resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 23 Subat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasinda gezilebilecek.

Gülümay Çiraz, 1969 yilinda Gaziantep’te dogdu. Gazi Ilkögretim Okulu, Gaziantep Kiz Meslek Lisesi ve Gazi Üniversitesi Resim-Is Egitimi Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Gaziyurt Matbaa ve Ambalaj’da grafiker olarak çalisti. Türkiye’nin degisik illerinde görsel sanatlar ögretmenligi yaparak, sanatin sihirli dünyasini paylasan sanatçi, 2010 yilindan beri Çankaya Halk Egitim Merkezi’nde karakalem resim, suluboya, yagliboya ve akrilik boya resim egitimleri veriyor.

“Sanat benim için sadece bir meslek degil, ayni zamanda bir yasam biçimi oldugundan Ankara’daki atölyemde çalismalarima devam ediyorum” diyen sanatçi, sanatin; duygu ve düsünceleri ifade etmenin araci ve kendisi için ifade özgürlügü anlamina geldigini söylüyor. Yunanistan, Bulgaristan, Misir, KKTC Yakin Dogu Üniversitesi, Çagdas Sanatlar Müzesi Resim Çalistayi gibi yurt içi ve yurt disinda birçok sergiye katilan sanatçinin, birçok kurum ve kurulus koleksiyonunda eserleri bulunuyor.
Kaynak: İHA