Manisa'daki Geri Dönüsüm Tesisleri Bosaltiliyor

Manisa’da faaliyet gösteren ve çikan yanginlarla çevreye büyük zarar veren geri dönüsüm tesislerinin faaliyetleri valilik oluru ile durdurulurken, tesislerdeki geri dönüsüm malzemelerinin bertaraf edilmesi için 29 Subat tarihine kadar lisansli firmalara gönderilecegi açiklandi.

Manisa'daki Geri Dönüsüm Tesisleri Bosaltiliyor
Manisa’nin Yunusemre ilçesinde 9 Eylül 2023 tarihinde çikan ve 2 gün boyunca devam eden geri dönüsüm tesisindeki yangin sonrasi ayni firmada 9 Ocak 2024 tarihinde yeniden yangin çikmasi üzerine baslatilan çalismalarda Manisa Valiligi oluru ilçedeki 3 geri dönüsüm tesisinin faaliyetlerinin durduruldugu ve tesislerdeki atiklarin 29 Subat tarihine kadar gönderilmesinin saglanacagi bildirildi.

Manisa Valiliginden yapilan açiklamada, “Ilimiz Yunusemre sinirlari içerisinde geri dönüsüm tesislerinde meydana gelen yanginlar sonrasi bahsi geçen tesislerde islemler valiligimiz koordinesinde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ve kolluk birimlerimiz tarafindan takip edilmektedir. Bu kapsamda, 09.09.2023 tarihinde meydana gelen yangin sonrasi olusan atiklarin bertaraf edilmesi amaciyla ihale süreci tamamlanmis ve yer teslimi yapilmistir. Söz konusu atiklarin 75 gün içerisinde lisansli firmalara gönderilmesi planlanmaktadir. Ayrica 08.01.2024 tarihinde meydana gelen yangin sonrasi ayni adreste ve iki ayri parselde yer alan üç geri dönüsüm tesisinin faaliyetleri valiligimiz oluru ile durdurulmustur. Ortak kapatma plani Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü’ne sunulmus olup söz konusu atiklarin 29.02.2024 tarihine kadar lisansli firmalara gönderilmesi saglanacaktir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA