Kuzey Kore Açiklamasi 'Süper Büyük Savas Basligi Tasiyan Seyir Füzesi Test Edildi'

Kuzey Kore, dün atesledigi füzelerin “süper büyük savas basligi” tasiyan bir seyir füzesi ile yeni tip bir uçaksavar füzesi oldugunu açikladi.

Kuzey Kore Açiklamasi 'Süper Büyük Savas Basligi Tasiyan Seyir Füzesi Test Edildi'
Art arda gerçeklestirdigi silah testleri ile Kore Yarimadasi ve çevresinde güvenlik endiselerini artiran Kuzey Kore’den dün atesledigi füzelere iliskin resmi açiklama geldi. Kuzey Kore Füze Idaresi’nden yapilan açiklamada, “süper büyük savas basligi” tasiyan bir seyir füzesi ile yeni tip bir uçaksavar füzesinin test edildigi bildirildi.

Açiklamada, “Testler, yeni tip silah sistemlerinin islevi, performansi ve teknolojilerinin hizla gelistirilmesi adina ilgili savunma bilimleri enstitüleri tarafindan yürütülen normal faaliyetlerin bir parçasidir ve bölgesel durumla ilgisi yoktur” denildi. Yapilan denemelerin komsu ülkelerin güvenligi üzerinde bir etkisinin olmadigi ifade edildi. Füzelere ait uçus mesafesi ve irtifa gibi teknik detaylara dair bilgi verilmedi.

Güney Kore ordusu alarma geçmisti

Güney Kore Genelkurmay Baskanligi’ndan (JCS) dün yapilan açiklamada, Kuzey Kore’nin ülkenin bati kiyisi açiklarindan birden çok seyir füzesi atesledigi belirtilmisti. Atislarin yerel saatle 11.00 siralarinda yapildigi kaydedilirken, Kuzey Kore’nin provokasyonlarina karsi ABD ile koordinasyonun sürdürülecegi vurgulanmisti.

Pyongyang yilin basindan bu yana 4 deneme yapmisti

Son silah testi ile birlikte Pyongyang’in yilin basindan bu yana gerçeklestirdigi seyir füzesi denemelerinin sayisi 4’e yükselmisti. 24 Ocak ve 28 Ocak’ta “Pulhwasal-3-31” adli yeni stratejik seyir füzesini test eden Kuzey Kore, 30 Ocak’ta bir diger stratejik seyir füzesi “Hwasal-2"yi denemisti.
Kaynak: İHA