Honaz Belediyesi, Çalisanlarina Yüzde 70 Zam Yapti

Honaz Belediyesi ile Belediye-Is Sendikasi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde, belediye çalisanlarina yapilacak olan zam orani kararlastirildi. Belediye çalisanlarina yüzde 70 zam yaptiklarini müjdeleyen Baskan Yüksel Kepenek, “Tabi ki eksikliklerimiz olacak ama hayatinda hiç temizlik yapmamis insanlar, ellerine süpürge almamis insanlar, sosyal mecralardan dolu çöplerin fotograflarini çekip atiyorlar. Bizi karalamaya çalisiyorlar” dedi.

Honaz Belediyesi, Çalisanlarina Yüzde 70 Zam Yapti


Honaz Belediyesi ile Belediye-Is Sendikasi arasinda maas zamlarina iliskin protokol imzalandi. Imzalanan protokol kapsaminda belediye personeline yapilacak zamda belli oldu. Yapilan sözlesme çerçevesinde belediyede çalisan personelin alacagi en düsük maas 21 bin 536 TL oldu. Düzenlenen programda konusan Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek, belediye isçilerinin nasirli elleri ve alin teriyle hizmet verdigini söyledi.

Göreve geldiklerinde Honaz Belediyesinde çalisan personellerin sendikal haklarinin olmadigini dile getiren Baskan Kepenek, sendikasiz çalisanin olmadigi bir belediye haline geldiklerini ifade etti.



Maaslarin zamaninda ödendigi bir belediye haline geldiklerini vurgulayan Baskan Kepenek, çok çalisani olmasi nedeniyle hedef olduklarini söyledi.

Belediye personeline dönerek ‘Aranizda bos yatan var mi?’ sorusunu yönelten Baskan Kepenek, “Biz geldikten sonra Büyüksehir Belediyesi çesitli mahallelerde 75 dönüm parki bize devretti. Ayni zamanda Saglikli Yasam Merkezi, kitap kafe, dogum merkezi, kresler gibi pek çok birim açtik. 14 tane araç aldik, bunlara soför aldik. Honaz Belediyesi her alanda hem yeni birim açti hem de yeni personele ihtiyaç duydu. Issizligin en yogun oldugu dönemde bizi fazla isçi çalistirmakla suçluyorlar. Ne büyük tezat. Bizim böyle bir gücümüz olduktan sonra gelecekle ilgilim kaygimiz yok. Insanlarin kolaylikla saglik ve egitime eristigi, mutlu oldugu bir Honaz olusturduk” dedi.



“O çöpü temizleyen isçiye hiç mi sayginiz yok?”

Sosyal medya üzerinden kendilerini karalamaya çalisanlarin oldugunu ve bu girisimlerini saygisizlik olarak adlandirdigini söyleyen Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek, “Tabi ki eksikliklerimiz olacak ama hayatinda hiç temizlik yapmamis insanlar, ellerine süpürge almamis insanlar sosyal mecralardan dolu çöplerin fotograflarini çekip atiyorlar. Bizi karalamaya çalisiyorlar. Oysa biliyorlar ki 15-20 dakika sonra çöp kamyonumuz orayi temizleyecek. Bunlari yaparak bizleri yipratmaya çalisiyorlar. Ancak kendileri yipranirlar. Benim çalisanimin alin teriyle alay etmek, onlari yok saymak basta onlara saygisizlik ama en önemlisi kendilerine saygisizlik olarak adlandiriyorum. O çöpler mahallede yasayanlarin çöpleri. O fotografi çekenlerde o çöpleri atanlar. 10 dakika sonra gelip o çöpü temizleyen isçiye hiç mi sayginiz yok?” ifadelerini kullandi.

“Maaslar arkadaslariniza tam yüzde 70 zam yaptik”

Belediye personeline verilecek zam oranini da açiklayan Baskan Kepenek, “Maaslar arkadaslariniza tam yüzde 70 zam yaptik. Bu size verilen degerin bir göstergesi. Ayni zamanda bu maas büyük bir sorumluluk. Bu parayla çocuklariniza ailenizin gelecegine yatirim yapacaksiniz. Bir belediye düsünün yilda en fazla 2 ya da 3 prim verir. Biz yilda 5 kez prim veriyoruz. Bunu yapan baska belediye yok. Güle güle harcayin, çocuklarinizla mutluluk içinde harcayin. Bu zor sartlarda çalisarak evinize para götürüyorsunuz. Sizin bu aldiginiz parada gözü olanlar, çok isçi çalistiriyorlarmis, daha az isçi ile belediyeyi yöneteceklermis. Buyursunlar gelsinler, bizim verecek belediyemiz yok. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Sendika aidati kesildikten sonra en düsük maas net 21 bin 536 lira maasiniz olacak. Asgari ücretin maas oraninin yüzde 26,6 fazlasi” seklinde konustu.



Sendikalarinin hiçbir yerden talimat veya emir almadigi vurgusunda bulunan Belediye-Is Sendikasi Denizli Sube Baskani Ugur Cihan, “Kim bize bir adim atiyorsa, bize deger veriyorsa, bizim çocuklarimizi kendi çocuklari gibi degerli görüyorsa biz onu basimizin üstünde tasiriz. Yüksel Baskanimizin da yanindayiz, basimizin üzerinde yeri var. 31 Mart seçimlerinden sonra daha güzel sözlesmelerin altina imza atacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA