Gördügü Rüya Üzerine Ailesinin Vefat Ettigini Anlayan Acili Baba, Depremde Esini Ve 4 Evladini Kaybetti

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de esi ve 4 çocugunu kaybeden Gazi Ismail Kaba, ailesinin vefat ettigini 11 gün sonra rüyasinda görünce anladi.

Gördügü Rüya Üzerine Ailesinin Vefat Ettigini Anlayan Acili Baba, Depremde Esini Ve 4 Evladini Kaybetti
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerde Osmaniye’de çok sayida apartman çökmüs ve can kayiplari yasanmisti. Osmaniye kent merkezinde bulunan ve 132 kisinin hayatini kaybettigi, 2 blogu yikilan Metin Tamer Sitesi Asiyan Apartmani 7. katinda oturan Gazi Ismail Kaba’da (45), yikilan binanin enkazinda ailesi ile birlikte kaldi. Gazi Kaba, enkazdan yarali olarak çikartilirken, esi Senay (43) ile çocuklari Durmus Ali (21), Özlem (19), Fatma Sena (17) ve Furkan (14) hayatini kaybetti. Hakkari Yüksekova’da 1996 yilinda bölücü terör örgütüyle girilen silahli çatismada Gazi olan Ismail Kaba deprem aninda ve sonrasinda yasadiklarini anlatti.

Gazi Kaba, depremin durmasini bekledikleri sirada binanin yan yattigini belirterek, ’’Uyandigimizda binamiz sallaniyordu sonra çocuklarimizi yanimiza çagirdik, 2 kizim geldi. 2 oglum gelmediler kendi odalarinda beklediler. Deprem durmayinca çikalim dedik. Koridoru yariladik, büyük sallanti basladiginda alttan binayi yukariya ziplatiyordu. Tekrardan duvarlardan tutarak yatak odasina geçtik. 2 kizim esim ve ben ayni yerde bekliyoruz. Esim o sirada dua edin, Kelime-i Sehadet getirin dedi.

Depremin durmasini bekliyoruz. Bu sirada bina yan yatmaya basladi.

Büyük bir gürültü geldi ve ardindan bina çökmüs. Bina yikildiktan sonra enkazin altinda esime ve çocuklarima seslendim, ses gelmedi. Bende kimildayamiyorum, tamamen gömülüyüm, sadece nefes alip verebiliyorum. Içimden, Kelime-i Sehadet getirdim ve beklemeye basladim o sekilde "dedi.

Enkaz altindan kurtarilma sürecini anlatan Gazi Kaba, ’’Enkazin üzerinde bir kisi ‘Sesimi duyan var mi’ diye bagirdi o an seslendim. Sonra yerini tespit ettim kurtaracagiz seni dedi.

Adimi sordu, Ismail Kaba ben dedim. Taniyorum abi seni, bende karsi binada oturuyorum komsuyuz’ dedi.

Kaç kisisiniz diye sordu, 4 kisiyiz dedim. Yan taraftaki odada ogullarim var dedim. Tamam dedi sizi kurtaralim onlari da kurtaracagiz dedi.

Sonra 1 kisi daha geldi 2 kisi çalismaya basladi.

Ilerleyen süreçte kolumu tuttu ve bu kol sana mi ait dedi.

Evet, bana ait dedim. Sagimizi solumuzu açaraktan beni ve kizimi çikartti yasam boslugunu olusturdu. Ayaklarimiz sikismisti, makas gerekiyordu üzerimizde kolon vardi. Bu arada özel harekât polisi geldi. Yapabilecegimiz bir sey var mi diye sordular makas lazim diye cevap verdiler polisler araçlarinda elektronik makas varmis demirleri kestiler, ilk önce kizim Özlem’i aldilar, sonra Fatma Sena’yi aldilar, sonra beni ve esim olmak üzere dördümüzü aldilar" dedi.

Ailesinin depremde vefat ettigini gördügü rüya üzerine anladigini söyleyen Gazi Kaba, ’’Enkazdan çikartildiktan sonra yakinimizda özel bir hastane ailemi ve beni götürdüler. Müdahale edildi, iç kanama oldugu için Devlet Hastanesine sevk edildim. Burada tedavi altina alindim. Çocuklarimi sordugumda iyiler hastanede yatiyor dediler. Bir süre böyle devam etti bu süreç, sordugumda hep durumlari iyi dediler. Sonrasinda, tip fakültesinde okuyan oglum rüyama girdi. Okulunun bahçesinde yatiyor, hafif bir yagmur yagiyor. Oglum kalk gidelim, ne yatiyorsun burada diyorum. Tepki vermiyordu, israr ediyorum kalk gidelim diyorum. Kolundan tutup çektim tepki vermedi. Kaldiramayinca geri döndüm okulun bahçesinden yeniden baktim, dedim ki neden kalkmiyor? Niye kalkmiyor diye kendi kendime öyle düsündüm ve o sirada uyandim. O sirada oglumun vefat ettigini orada anladim. Yanimda kalan yegenlerime sordugumda, Durmus Ali’nin rüyama girdigini vefat ettigini anladigimi söyledim ve digerlerinin durumunu sordugumda yegenim disari çikti. Kardeslerim, akrabalarim geldi onlara sordum. Durmus Ali rüyamda gördüm sehit oldugunu anladim dedim. Digerlerini sordugumda sarildilar ve agladilar. O an digerlerinin de vefat ettigini anladim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA