Geçici Barinma Merkezlerindeki Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor

Adiyaman’da 6 Subat depreminden en çok etkilenen çocuklara yönelik psikososyal destek çesitli etkinlikler esliginde sürüyor.

Geçici Barinma Merkezlerindeki Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor
Adiyaman’da ekipler depremin psikolojik etkisini en aza indirmek için çesitli sosyal etkinlikler düzenliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü koordinesinde psikososyal destek çalismalari kapsaminda geçici konaklama merkezlerinde olusturulan çocuk dostu alanlarda bir yil da 351 bin 414 çocuga hizmet verildi.

116 çocuk gelisimci basta olmak üzere çocuk dostu alanlarda psikologlar, psikolojik danismanlar, sosyal çalismacilar ve ögretmenler tarafindan Adiyaman merkezde 21, Besni, Çelikhan, Gölbasi ve Kahta ilçelerinde 7 çocuk dostu alan ile birlikte toplam 28 alanda hizmet verildi.

Çocuklarla yürütülen psikososyal destek çalismalari kapsaminda, 134 bin 997 çocuk ile psikolojik ilk yardim, 48 bin 205 çocuk ile psikoegitim ve egitim, 4 bin 950 çocukla grupla psikolojik danismanlik, 6 bin 663 çocukla bireysel görüsme, 156 bin 280 çocukla sosyal iyilestirme çalismasi yapildi.

Bu etkinliklerden bir tanesi de Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan K-14 konteyner kentte kalan ailelerin çocuklarina yönelik yapildi. Bir ay boyunca kitap okuma etkinligi düzenlendi.

En çok kitap okuyan ilk 10 çocuga çesitli hediyeler verildi.

Hediye töreni öncesinde Adiyaman Gençlik Merkezi tarafindan sosyal etkinlik düzenlenerek, çocuklar gönüllerince eglendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler’de sosyolog olarak görev yapan Riza Sahin, “Ayda bir düzenli kitap okuma yarismalari gerçeklestiriyoruz. Kitap okuma yarismasinda dereceye girenlere ödüllerini veriyoruz. Burada hedefimiz çocuklari teknoloji bagimliligindan kurtarmak, kötü aliskanliklar edinmesinin önüne geçmektir. Zamani verimli kullanarak, kitap okuma aliskanligi edindirmek, kitabin hayattaki önemini kavramalarini saglamaktir. Ayni zamanda kütüphane kurarak, bu tür etkinliklerle birbirlerini tanimalarini sagliyoruz” dedi.

Kitap okuma yarismasinda bir ayda 38 kitap okuyan Idil Irmak Erdengi, 32 kitap okuyan Sena Tasar ikinci oldu.
Kaynak: İHA