Elazig'da Narvas Uygulamasi Açiklamasi 6 Tutuklama

Elazig’da gerçeklestirilen Narvas uygulamasinda uyusturucu madde ele geçirildi. Uygulamada gözaltina alinan 8 kisiden 6’si tutuklandi.

Elazig'da Narvas Uygulamasi Açiklamasi 6 Tutuklama
Elazig Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan uyusturucu ile mücadele çerçevesinde uyusturucu ve uyarici madde ticareti, kullanimi ve sokak saticilarinin tespitine yönelik, vatandaslar tarafindan iletilen bildirim, mesaj ve ihbarlarin analiz edilmesi, yogunluk gösteren alanlarin belirlenmesi ile yer ve zaman odakli operasyonlari saglayan Narvas uygulamasi gerçeklestirildi.

Hicret, Çarsi, Izzet Pasa, Karsiyaka, Sanayi, Akçakiraz ve Ulukent Mahallelerinde 16 farkli noktada ring halinde ve sabit olarak 27 ekip ile birlikte yapilan uygulamalarda, 2 parça halinde 1 kilo 200 gram esrar maddesi, 500 gram skunk maddesi, 4 parça halinde 277 gram esrar maddesi, 5 parça halinde 3.74 gram metamfetamin maddesi, 1 adet pompali tüfek ele geçirildi.

Ayrica Narvas Uygulamasi ile baglantili yer ve analiz çalismalari neticesinde tespit edilerek yapilan operasyonlarda, uyusturucu madde ticareti suçundan 8 süpheli sahis yakalanarak gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan mahkemeye sevk edilen zanlilardan 6’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA