Denizli'de Geçen Yil 1 Milyon 77 Bin Araç Kontrol Edildi

Denizli’de geride kalan 2023 yili içerisinde polis sorumluluk bölgelerinde yapilan trafik denetimlerinde, 1 milyon 77 bin 834 aracin kontrol edildigi belirtildi. Artan araç ve nüfus yogunluguna bagli olarak kaza sayilarinin ise 2022’ye göre yüzde 10 arttigi ögrenildi.

Denizli'de Geçen Yil 1 Milyon 77 Bin Araç Kontrol Edildi


Denizli Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan vatandaslarin güvenli bir sekilde seyahat etmeleri ve trafik kazalarinin en aza indirilmesi için il genelinde denetimlere araliksiz olarak devam ediliyor. Basta sehirlerarasi baglanti yollari olmak üzere kentin ana arterlerinde yapilan denetimlerde, kural ihlali yapan sürücülere göz açtirilmiyor. Havadan dron ekibinin de destek verdigi denetimlerde, kusurlari tespit edilen sürücülere idari para cezasi uygulaniyor.

Trafik düzeni ve güvenliginin saglanmasi amaciyla Denizli’nin birçok farkli noktasinda araliksiz olarak devam eden denetimler kapsaminda 2023 yilinda il genelinde 1 milyon 77 bin 834 araç kontrolü yapildi. Kural ihlali, kusur ya da eksikleri tespit edilen 396 bin 544 araca cezai islem uygulandi. Eksiklik tespit edilen 9 bin 545 araç ise trafikten men edildi.

Denizli’de polis sorumluluk alaninda artan nüfus ve araç sayisi ile birlikte trafik kazalarinda, 2022 yilina göre yaklasik yüzde 10 oraninda bir artis meydana geldi. Trafik kazalarinin önüne geçilmesi için uygulama, kontrol ve denetim sayilarinin arttirildigi, özellikle teknolojik dron, EDS, KGYS kameralari ve PTS denetim faaliyetlerine agirlik verildigi kaydedildi.
Kaynak: İHA